Είναι γνωστή η άποψή μου, περί φωτοβολταϊκών και ΑΠΕ γενικότερα.

Εν τάχει για άλλη μία φορά:

Ναι στις ΑΠΕ, όμως με μέτρο και σύνεση, χωρίς αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και αδιαπραγμάτευτα με την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών και απαραιτήτως μετά από την εκπόνηση νέου χωροταξικού σχεδιασμού.

Παρατηρώ δια λύπης, να συνεχίζεται βιαστικά και με ευκολία ακόμα και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις η εκμίσθωση χιλιάδων στρεμμάτων με μεγάλη χρονική δέσμευση και χωρίς τις προϋποθέσεις που ανέφερα προηγουμένως.

Αναμένω όμως με μεγάλη χαρά και άμεσα, την ίδια ευαισθησία για τις υποθέσεις εκατοντάδων συμπολιτών μας, που ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά έτη, επειδή ιδιοκτησίες τους ή τμήμα αυτών έχουν χαρακτηριστεί χορτολιβαδικές ενώ έχουν γεωργική χρήση για πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για ιδιοκτησίες πέριξ της πόλης της Κοζάνης στα σύνορα με το υφιστάμενο σχέδιο πόλης και εντός των Ζ.Ο.Ε. (Ζώνες οικιστικού ελέγχου). Ιδιοκτησίες για τις οποίες οι κάτοχοί τους είναι εγκλωβισμένοι μη μπορώντας να προβούν σε αξιοποίηση της περιουσίας τους, ούτε καν σε μεταβίβαση αυτής.

Αναμένω την ίδια ευαισθησία, με τη στήριξη και την προστασία των συμπολιτών μας και την ισχυρή παρέμβαση στα κέντρα αποφάσεων, σε θέματα διεκδίκησης της ιδιοκτησιών τους από το Ελληνικό δημόσιο και χαρακτηρισμού τους ως χορτολιβαδικές.

Γιατί δε νοείται με ευκολία να γίνεται η απόδοση χορτολιβαδικών εκτάσεων μέσω εκμίσθωσής τους σε μεγάλους ξένους ιδιώτες επενδυτές, ταυτόχρονα όμως ο μικροδιοκτήτης δημότης Κοζάνης 2-3-4 στρεμμάτων στα όρια της πόλης της Κοζάνης, να υφίσταται πολυετή ταλαιπωρία με τον χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών του ως χορτολιβαδικών και με αμφίβολη κατάληξη της τύχης της κυριότητάς τους.

ΥΓ Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, ούτε ενδιαφέρομαι να επενδύσω σε φωτοβολταϊκά, ούτε είμαι ιδιοκτήτης αμφισβητούμενης έκτασης και χαρακτηρισμού της ως χορτολιβαδικής.

Καθημερινά όμως εδώ και πολλά χρόνια και λόγω δουλειάς, συναντώ μικροιδιοκτήτες σε απόγνωση, παλεύοντας μέσω ενστάσεων μόνοι τους, χωρίς καμία στήριξη, να αποδείξουν το αυτονόητο.