Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τη νέα του σύνθεση μετά και τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, η οποία συνιστούσε συμμόρφωση στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Η τρίτη έδρα στο Βασίλη Μόσχο άλλαξε και την σύνθεσή του με τη δικαστική απόφαση να εφαρμόζεται μετά από δύο μήνες από την απόφαση του δικαστηρίου!!!

Σε κάθε περίπτωση παρότι η γνωμοδότηση της Κ.Ε.Ε. ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνουν εκ νέου αρχαιρεσίες, ο συνδυασμός του Γιάννη Μητλιάγκα κατέθεσε αίτημα ακύρωσης κατά των αρχαιρεσιών του Επιμελητηρίου. Δύο λοιπόν υποθέσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μία του Νίκου Σαρρή ,ο οποίος και ζήτησε την αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Κοζάνης για την τρίτη θέση που δόθηκε στο Βασίλη Μόσχο και μία αυτή του Γιάννη Μητλιάγκα, η οποία μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα και την προεδρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» δεν υπάρχει ένα διαφαινόμενο πλάνο συνεργασίας από τις τρεις πλευρές με την πρόταση του Σαρρή για 4-2-1 στη διοικητική επιτροπή να μην γίνεται δεκτή. Οι δυο συνδυασμοί Μητλιάγκα και Μόσχου ζητούν τη συνδιοίκηση με 3-3-1, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου για ανακατανομή των εδρών σε 10-8-3.Οι άλλες θέσεις που τους παραχωρεί ο Νίκος Σαρρής δεν γίνονται δεκτές μπροστά στο αίτημα της από κοινού διοίκησης.

Μετά και τις εξελίξεις αυτές είναι δεδομένο ότι το Επιμελητήριο δύσκολα θα διοικηθεί χωρίς τριγμούς με τη σύνθεσή του να βρίσκεται στα χέρια του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Αλλάζει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης: Τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη η απόφαση του Πρωτοδικείου Κοζάνης