Υλικά
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
• 300g τυρί γαίς τριμμένο
• 3 φλ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. σκόνη κρόκου
• 4 φλ. νερό
• ½ φλ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
• ½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
• 1 φλούδα λεμονιού
• 1 φλούδα πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τον κρόκο, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, βράζουμε ακόμη για 5’ το σιρόπι.
- Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι.
- Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα σκούρο χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου για 6-8′ λεπτά, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα.
- Τότε, προσθέτουμε την κανέλα , τις σταφίδες και το αμύγδαλο κι ανακατεύουμε.
- Με κουτάλα ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Όσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα.
Πηγή:safran.gr