Ο Χάρης Πεχλιβανίδης, πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος για την καυτή υπόθεση με το εξασθενές χρώμιο μετά την αναβολή της δίκης και την νέα εκδίκασή της στις 8 Ιανουαρίου. Ξεκαθάρισε ότι η μήνυση που κατέθεσε το 2013 ήταν κατά παντός υπευθύνου και όχι κατά της ΔΕΗ. «Εμείς δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται και ποιος όχι. Δεν κάναμε μήνυση στη ΔΕΗ. Ήμασταν μάλλον σαν πειραματόζωα τόσα χρόνια κι έχουμε ακόμα τα προβλήματά μας με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ» συνέχισε.

Σε ερώτηση για την πιθανή παύση των δραστηριοτήτων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αν απαγγελθούν κατηγορίες σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ απάντησε ότι αρχικά άκουσε το εν λόγω θέμα από τον ίδιο τον περιφερειάρχη στο περιφερειακό συμβούλιο γα το θέμα της Ακρινής. Και επανέλαβε ότι δεν συντάσσεται με κανέναν αντίδικο:
«Το αν η ΔΕΗ θα έχει πρόβλημα ή όχι αυτό δεν είναι δικό μας» τόνισε «Εμείς δεν θα γίνουμε τα βατράχια στα αλώνια που παλεύουν τα βουβάλια. Δεν είμαστε με κανέναν, αν κάποιος φταίει να τιμωρηθεί. Να βγουν όλα στο φως. Το τι προστριβές έχουν μεταξύ μας καθόλου δεν μας απασχολεί. Κάπου κολλάει νομικά το θέμα και αναμένουμε απόφαση από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ για το τι θα γίνει με τα τιμολόγια.»

Ιωάννα Παπαδημητρίου