Ο Χάρης Γκοβεδάρος , αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων  στο περιφερειακό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας  τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει στάση  σε θέματα ΑΠΕ ακόμα και τώρα που είναι σε θέση ευθύνης  και για  όσο είναι . Δήλωσε ότι είναι υπέρ των ΑΠΕ με σύνεση ,  ύπαρξη περιφερειακού χωροταξικού πλαισίου,   με συναίνεση  των τοπικών κοινωνικών, με  ανταποδοτικά. Για το θέμα του Μπούρινου ανέφερε   είναι ένα όρος σπάνιας οικολογικής αξίας , με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, κυρίως ορνιθοπανίδα,  ενταγμένο στο παγκόσμιο γεωπάρκο Γρεβενών -Κοζάνης , στο Natura  2000 .  εντός καταφυγίου άγριας ζωής .

Υπάρχουν συναισθηματικοί και ιστορικοί λόγοι όπως επίσης πρόσθεσε. . Στο Μπούρινο στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τελέστηκε  η επανάσταση της Ελιμείας,   αποτράπηκε η συνθήκη του Αγίου Στεφάνου , δηλαδή η  Βουλγαροποίηση της περιοχής. Πρότεινε να  αποτραπεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης , διαφορικά θα  προσφύγουμε  άμεσα σε νομική προσφυγή  .

Και συνέχισε : «Δεν θα γίνε αποδεκτή καμιά μορφή πίεσης  ή όχλησης σε μένα .Μένω άκαμπτος και θα είμαι υπέρ της κοινωνίας και του τόπου σε αντίστοιχα θέματα  .Αυτό δεν  αφορά συνάδελφους, αλλά  αφορά ενέργειες από το κέντρο ή τοπικά.  Θα είμαστε σε διαφορετική όχθη αν χρειαστεί».

Ιωάννα Παπαδημητρίου