Ο Χάρης Καστανίδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε το Σάββατο το πρωί στην Κοζάνη .Ως συμβολική χαρακτήρισε την επιλογή του να ξεκινήσει την περιοδεία του από την Κοζάνη βρισκόμενος στην ιδιαίτερη πατρίδα του με φίλους και συντρόφους ενόψει της διεκδίκησης της υποψηφιότητάς του . «Θα δώσουμε μια μάχη για να ξανακάνουμε τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση προόδευσε όταν στο τιμόνι της χώρας ήταν το ΠΑΣΟΚ¨.
«Χρέος μας είναι να δώσουμε μια ταυτότητα στο ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε δηλαδή να γίνει ξεκάθαρο τι προτείνει η κεντροαρασιτεραά για την χώρα και τους πολίτες. «Να διαμορφώσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας του μύθους της τελευταίας δεκαετίας. Όταν ένας χώρος θέλει να σταθεί στα πόδια του δεν προσδιορίζεται από τους άλλους».
Για την μετάβαση στην μετά το λιγνίτη εποχή είπε : “Η διαδικασία της μετάβασης στην πράσινη εποχή δεν πρέπει να πλήξει την περιοχή στο παραγωγικό δυναμικό και τις θέσεις εργασίας. Ήδη έχουμε χάσει 3.000 θέσεις εργασίας και θα χάσουμε άλλες 20.000-25.000 .Οι ρυθμοί της απολιγνιτοποίησηης πρέπει να εναρμονίζονται με την εισαγωγή των ΑΠΕ στη βάση ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα κρατήσει ζωντανή την ανάπτυξη στην περιοχή και τις θέσεις εργασίας”
Λόγο έκανε στις καταστροφικές πυρκαγιές όταν ο πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα της χώρας. Όσο για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δήλωσε: «Είναι σωστό να εμβολιαστούν κάποιες ομάδες που είναι κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς , αλλά να είσαι έτοιμος όταν θέτεις σε αναστολή τους αρνούμενους στον εμβολιασμό για να λειτουργήσουν τα δημόσια θεραπευτήρια».
Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ο Χάρης Καστανίδης στην Κοζάνη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ


















