Το Νίκο Παπαδόπουλο, τον άνθρωπο που χρόνια υπηρέτησε τον αθλητισμό τόσο από τη θέση του καθηγητή φυσικής αγωγής όσο και από τις θέσεις του προπονητή και αθλητή, και «χάθηκε» τόσο πρόωρα τίμησε ο Δήμος Κοζάνης το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου μέσα από την εκδήλωση «Η αθλητική παιδεΦόρο τιμής στον εμβληματικό παιδαγωγόία και η επίδρασή της στη διαμόρφωση του αθλητικού πολιτισμού».

Στο γεμάτο κόσμο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης παρουσιάστηκε η σημασία του αθλητικού πνεύματος μέσα από τα λόγια των ομιλητών για τις δράσεις του αείμνηστου Νίκο Παπαδόπουλου, για τον οποίο και τελέστηκε ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα, αλλά και τις παρουσιάσεις αθλητικών βιβλίων. Μάλιστα έγινε δωρεά στη βιβλιοθήκη ορισμένων βιβλίων αυτού του είδους εμπλουτίζοντας τον κατάλογο της βιβλιοθήκης με βιβλία αθλητικής λογοτεχνίας.

Για το είδος αυτό της λογοτεχνίας, τέλος, έκανε λόγο ο κ. Πασχάλης Παπαδόπουλος, αδερφός του Νίκου Παπαδόπουλου που δραστηριοποιείται και ο ίδιος στο χώρο του αθλητισμού, μιλώντας για «φτώχεια», αφού λίγοι γράφουν βιβλία με θέμα τον αθλητισμό και ακόμα λιγότεροι ενδιαφέρονται να τα διαβάσουν, όπως και για την αναγκαιότητα άνθρωποι του πνεύματος να καλύπτουν αθλητικά γεγονότα. Σε αντιδιαστολή έφερε «την κακογραμμένη οπαδική αθλητική δημοσιογραφία» που επικρατεί και καλλιεργεί τακτικές των άκρων.

Φ.Μ.