Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης επέλεξε η σχεδιάστρια μόδας Giota Matiaki για την φωτογράφιση των υψηλής ραπτικής νυφικών της  με τη σύμφωνη γνώμη του hairstylist Ιωσήφ Λαζαρίδη, της make up artist Ηρώς Βρέκα και του φωτογράφου Λάζαρου Μανουσαρίδη. Ο Μάρτης ο πεντάγνωμος όμως, δε συμμαχούσε για μια χαλαρή φωτογράφιση. Παρόλα αυτά το τετραμελές team με τα κορίτσια της φωτογράφισης λειτούργησε αποφασιστικά. Ο φωτογραφικός φακός  ανέδειξε με μοναδικό τρόπο τα νυφικά στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, το οποίο παραπέμπει στην πολυτέλεια ενός διατηρητέου σύγχρονου μνημείου.

Ακριβώς απέναντι από το δημοτικό κήπο της πόλης και το νεόκτιστο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στέκεται το Δρίζειο κληροδότημα. Εκεί στεγάζεται το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης κόντρα στη λαίλαπα των υπόλοιπων άναρχων τσιμεντένιων κτισμάτων.Σε αυτή την περιοχή μαζί με το δημοτικό αθλητικό στάδιο που ακόμα αναμένει τη μεταμόρφωσή του γεννιέται έστω αργά και νωχελικά μια νέα γειτονιά πολιτισμού, με το βιβλίο, τη μουσική και την άθληση να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Μοντέλα οι Νικολέτα Τσιφτσή και Παναγιώτα Καλαμπούκα με τα απαλά, ρομαντικά χρώματα των νυφικών τους να δένουν άριστα με τα παλ χρωματιστά πλακάκια του περιβόλου. Η αρχιτεκτονική του χώρου και οι εξερχόμενες μουσικές από τους οργανοπαίχτες έδωσαν μια γλυκιά νότα στη δική μας φωτογράφιση, μια έμπνευση από την κλασική τέχνη της αρχαιότητας. Το ρετρό και το αντικέ του δαπέδου αλλά και τα γύψινα σε νεοκλασική γραμμή εναρμονίστηκαν με τα επιλεγμένα νυφικά.

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του χώρου για τους σκοπούς της φωτογράφισης στο περιοδικό magazzino του Πρωινού Λόγου.

Ι.Π.

 

Συντελεστές:
Hairstylist: Iosif Lazaridis, Π. Μελά 42, Κοζάνη
Κουάφ, Νυφικά, Παπούτσια: Jota Matiaki, σχεδιάστρια μόδας, Σιακαβάρα 5, Κοζάνη
Make up artist: Iro Vreka, Ωριγένους 4, Κοζάνη
Photographer : Lazos Manousaridis, Ξεν. Τριανταφυλλίδη 2, Κοζάνη
Νύφες : Νικολέτα Τσιφτσή & Παναγιώτα Καλαμπούκα

 

magazzino: Ζιάμπρας shoes σε μια διαφορετική φωτογράφηση στο μπαρμπεράδικο της Κοζάνης