Μέσα από τις αυλές κάποιων εξοχικών κατοικιών, στην περιοχή των νέων Ρόδων, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, πέρασε, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, η φωτιά που ξέσπασε γύρω στη 1:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιουλίου.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις. Συνολικά έκαψε 40-50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ωστόσο, κατά τον κ. Βαλλιάνο, το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή είναι ότι στην περιοχή φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να αναζωπυρωθεί η φωτιά.

«Η επέμβαση της πυροσβεστική υπηρεσίας ήταν άμεση και επιχείρησαν πολύ ισχυρές δυνάμεις. Επίσης, μηχανήματα του δήμου αλλά και αγρότες με τα τρακτέρ τους άνοιξαν άμεσα αντιπυρικές ζώνες, για να μη φτάσουν οι φλόγες στον οικισμό των Νέων Ρόδων. Φαίνεται ότι έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τη φωτιά, όμως, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Φυσούν πολύ δυνατά και ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να έχουμε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Όλοι μας, πυροσβέστες, δήμος και κάτοικοι, παραμένουμε στο σημείο, για να προλάβουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φλόγες πέρασαν από τις αυλές εξοχικών κατοικιών, χωρίς, ευτυχώς, να επεκταθούν στα κτίρια. Δεν κινδύνευσε και δεν κινδυνεύει ο οικισμός των νέων Ρόδων, αφού η εστία βρίσκεται σε σχετικά απόσταση από αυτόν. Έκαψε περίπου 40-50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης», τονίζει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Στην περιοχή επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού έγιναν και από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Πηγή: ethnos.gr