Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και στη Βούλα με τις φλόγες να έχουν φθάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά με εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ πραγματοποιείται εκκένωση της περιοχής Πανοράματος στην Άνω Βούλα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια στην οδό Έκτορος στο Πανόραμα Βούλας αλλά και στην οδό Άτλαντος. Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα.

Στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα μεταβαίνουν σταθμοί του ΕΚΑΒ προκειμένου να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έδωσε εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Οι κάτοικοι της Άνω Βούλας έλαβαν ειδοποίηση στα κινητά τους από την Πολιτική Προστασία ώστε να εκκενώσουν προς την πλατεία Άλσους. Επίσης, στη Βούλα στις οδούς Λαμίας Αριστείδου και Διστόμου υπάρχει εισήγηση της Πυροσβεστικής να γίνει εκκένωση κυρίως λόγω του πυκνού καπνού.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα από αέρος επιχειρούν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό αλλά και ένα ελικόπτερο του στρατού.

Στο έδαφος βρίσκονται 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Και δεύτερο μέτωπο στον Κουβαρά

Παράλληλα φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση επί της οδού Ομήρου στον Κουβαρά Αττικής.

Πηγή: kathimerini.gr