Η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ βαίνει προς το τέλος της και οι κυβερνώντες επείγονται να συνδέσουν το όνομά τους με μία εθνική προδοσία. Η παραχώρηση του ελληνικού ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ σε ένα λαό που καμία σχέση δεν έχει με τη Μακεδονία είναι εθνική προδοσία. Ένας λαός μερικών χιλιάδων ανθρώπων που δεν μιλά την ελληνική γλώσσα υφαρπάζει με απίστευτη ευκολία, ουσιαστικά χωρίς καμία αντίσταση, το ελληνικότατο όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, το οποίο συνδέεται με τις πιο λαμπρές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Είναι πλαστογράφηση και διαστροφή της ιστορίας, που δεν θα τολμούσαν να διαπράξουν ούτε οι δεδηλωμένοι εχθροί της χώρας μας. Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τους ψευτοϊστορικούς των Σκοπίων σε Αμερική και Καναδά ή Αυστραλία, αδρά πληρωμένων από εχθρικά προς τον Ελληνισμό κέντρα.

Οι κυβερνώντες εξαπατούν πολλαπλώς τον ελληνικό λαό. 1) Εμφανίζουν τους Σκοπιανούς δήθεν ως σκληρούς διαπραγματευτές ασυμβίβαστους με το ‘’ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ ή ΄΄ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ ή ‘’ΑΝΩ’’ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ‘’ΝΕΑ’’ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ. Αυτές οι ονομασίες διευκολύνουν το διαζύγιο των δύο λέξεων, οπότε με αστραπιαία ταχύτητα απομακρύνεται το ‘’ΝΕΑ’’ ή ή ΒΟΡΕΙΑ κ.λ.π. και μένει το ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’. Έτσι θα έχουμε ‘’Μακεδόνες’’ ‘’μακεδονική’’ γλώσσα, ‘’μακεδονικό΄΄ έθνος, ‘’μακεδονικός’’ λαός, ‘’μακεδονικός’’ πολιτισμός, ’’μακεδονικά’’ σύνορα ’’μακεδονικός’’ στρατός ‘’μακεδονική’’ κουλτούρα’’ ‘’μακεδονική’’ παιδεία κ.ο.κ. Το συνθετικό που συνοδεύει το‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ υπονοεί ότι υπάρχει και άλλη Μακεδονία που θα πρέπει αργά ή γρήγορα να προσαρτηθεί ειρηνικά ή βίαια στη μητρόπολη ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’(=Σκόπια) εμπεριέχον έτσι αλυτρωτισμό εν τη γενέσει του.

Προσπαθεί ο φαιδρός στην όψη και στην ουσία Έλληνας υπουργός των εξωτερικών να εμφανίσει αυτή την καθαρή εθνική προδοσία σαν επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής! Η εκχώρηση στους σκοπιανούς του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ περικλείει για την Ελλάδα μελλοντικούς κινδύνους. Θα κληροδοτήσουμε μεγάλα προβλήματα στις επόμενες γενιές. Διεθνώς θα ονομάζεται και θα αποκαλείται ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, το ’’ΒΟΡΕΙΑ’’, ‘’ΑΝΩ’’ ΝΕΑ’’, ΙΛΙΝΤΕΝ, ‘’ΣΛΑΒΙΚΗ’’ και κάθε άλλο προσδιορισμό κανείς δεν θα τον μάθει, κανείς δεν θα το προφέρει και φυσικά κανείς δεν θα το γνωρίζει. Το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ θα παραμείνει και κανείς δεν θα μπορεί να το αλλάξει, ενώ η πολυδιαφημισμένη αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος προς απαλειφή του αλυτρωτισμού μπορεί να καταστεί μελλοντικά γράμμα κενό, αν μετά από μια νέα αλλαγή της σύνθεσης της σκοπιανής βουλής το Σύνταγμά τους αναθεωρηθεί. Το όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’ θα είναι η σπίθα μελλοντικών δυσμενών για τη χώρα μας εξελίξεων.

Τι νόημα έχουν οι αλλαγές των πινακίδων, των δρόμων, λεωφόρων, αεροδρομίων στη γείτονα χώρα, όταν ο αλυτρωτισμός θα είναι μονίμως ατόφιος, επί θύραις με τη μορφή του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ στο Σύνταγμά τους; Έχουμε μπροστά μας το δάσος και ψάχνουμε το δέντρο; Αυτή η εξέλιξη προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και οποιουδήποτε εχέφρονα ανθρώπου στον πλανήτη. Τι συμβαίνει τέλος πάντων; είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Μήπως είμαστε αγέλη μεταλλαγμένων όντων προσβεβλημένων από εθνική άνοια τύπου Αλτσχάϊμερ ή μήπως οι κυβερνώντες χρειάζονται εκπαραθύρωση το συντομότερο δυνατόν;

Έχω γράψει για την υπερδύναμη που ηγείται του ΝΑΤΟ, ότι σήμερα στην πραγματικότητα ουδόλως ενδιαφέρεται για την ιστορική αλήθεια, αν ονομαστεί ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ ή ΕΞΩΓΗΪΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή οτιδήποτε άλλο· αν ενδιαφερόταν ειλικρινά θα το είχε κάνει, ενδιαφέρεται μόνο να κλείσει μόνιμα, όπως-όπως το ζήτημα για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που σχεδιάζει. Επείγεται να στήσει το στρατηγείο της στην περιοχή, ειδικά εκπαιδευμένες στρατιωτικές μονάδες ταχείας επέμβασης, πυραύλους ενδεχομένως και με πυρηνικές κεφαλές, σταθμούς κατόπτευσης της περιοχής με τα πιο σύγχρονα μέσα. Υπήρξε εποχή που τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γράφει ο υπουργός εξωτερικών της Αμερικής Έντουαρντ Στετίνιους στις 26-12-1944 σε τηλεγράφημά του: « Η αμερικάνικη κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές όπως ‘’μακεδονικό‘’ έθνος ή ‘’μακεδονική‘’ πατρίδα ή ‘’μακεδονική’’ συνείδηση συνιστούν αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντικατοπτρίζει καμιά πολιτική πραγματικότητα και βλέπει σ’ αυτές την αναγέννηση ενός πιθανού μανδύα που θα υποκρύπτει πιθανές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος» Το έγγραφο αναφέρει ότι « . . . το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία τις αυξανόμενες προπαγανδιστικές φήμες και τις ημιεπίσημες δηλώσεις προς όφελος μιας αυτόνομης Μακεδονίας . . . » Και όλα αυτά υπό τη σκιά του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου (Δεκεμβριανά του ’44) Προς τι λοιπόν η υποχωρητικότητα των κυβερνώντων; Η διαφαινόμενη εθνική προδοσία θα πληγώσει βαθιά το λαό μας, το φιλότιμό μας, θα ενσπείρει στις τάξεις του πνεύμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας με απρόβλεπτες για τον τόπο μας συνέπειες.

2) Ισχυρίζονται ότι η ονομασία για τα Σκόπια ‘’ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ είναι ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ουδέν ψευδέστερον. Ένα μικρό μόνο τμήμα 30-35% της ιστορικής Μακεδονίας πριν τις κατακτήσεις του Φιλίππου ανήκει στο σημερινό κρατίδιο των Σκοπίων. Η ίδια η πρωτεύουσά τους δεν ανήκει στη Μακεδονία.

Η ονομασία ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ αδικεί και τους Αλβανούς που διαθέτουν ισχυρή παρουσία στο πολυεθνικό κρατίδιο. Πιθανόν οι Αλβανοί του Τετόβου και των δυτικών περιοχών της χώρας να αντιδράσουν, αν όχι τώρα, σίγουρα αργότερα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Πιθανώς η σιωπή τους να είναι αντάλλαγμα με την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου – κοιτίδας του σερβικού έθνους και της μοναστικής σερβικής Ορθοδοξίας – που αργά ή γρήγορα θα ενσωματωθεί με την Αλβανία. Ο σκοτεινός μελανόχρωμος ανδριάντας του Μπίλ Κλίντον στην κεντρική ομώνυμη μεγάλη λεωφόρο της Πρίστινα είναι σιωπηλός και αδιάψευστος μάρτυρας, θυμίζει και διηγείται και στους πιο δύσπιστους τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

ΣΛΑΒΟΪΛΛΥΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα αντιπροσώπευε καλύτερα απ’ όλα τα ονόματα την πολυεθνική σύνθεση αυτού του κατασκευασμένου σιωνιστικής έμπνευσης κρατιδίου, την ιστορική αλήθεια και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η εκχώρηση του ονόματος ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ είναι πλήγμα για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό απανταχού του πλανήτη, που δεν έχει προηγούμενο. Εφ’ όσον η υπερδύναμη επείγεται και το ΝΑΤΟ πιέζει τη χώρα μας, ας αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός μας με ένα ελεύθερο δημοκρατικό δημοψήφισμα με το ερώτημα αν δέχεται ή όχι να παραχωρήσει το ιστορικό ελληνικότατο όνομα ‘’ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’ σε ένα λαό του οποίου η πλειοψηφία είναι Σλάβοι, Βούλγαροι και Αλβανοί. Ουδείς Έλληνας με εθνική συνείδηση ή οποιοσδήποτε μη Έλληνας με γνώση της ιστορικής αλήθειας και αντικειμενική κρίση δεν θέλει να πιστεύει, ότι αιτία και σκοπός δημιουργίας αυτού του τεχνητού κρατιδίου είναι αποκλειστικά και μόνο να πληγεί ο Ελληνισμός.

Οι σκοπιανοί έχουν σφετεριστεί και τη βουλγαρική ιστορία προκειμένου να στηρίξουν το μύθο του ‘’μακεδονικού έθνους’’. Η λεγόμενη εξέγερση του Ίλιντεν ήταν ταυτόχρονη εξέγερση του βουλγαρίζοντος πληθυσμού στα χωριά του Κρουσόβου και στην ανατολική Θράκη στην περιοχή της Αδριανούπολης ανήμερα του προφήτη Ηλία 20 Ιουλίου 1903 υπό την καθοδήγηση βουλγαρικής οργάνωσης (κομιτάτο) κατά των τούρκων κατακτητών, επικεφαλής της οποίας ήσαν βούλγαροι αξιωματικοί. Τα αποτελέσματα αυτής της εξέγερσης ήσαν πενιχρά και σύντομα η επανάσταση καταπνίγηκε. Οι Σκοπιανοί όμως έντεχνα αποσιωπούν την εξέγερση στην Αδριανούπολη και οικειοποιούνται ως δικούς τους τούς πρωταγωνιστές επαναστάτες της περιοχής Κρουσόβου, όπως π.χ. η περίπτωση του Γκότσε Ντέλτσεφ. Οι βούλγαροι τον θεωρούν ήρωα βούλγαρο κι οι σκοπιανοί ‘’Μακεδόνα’’! Αν οι Σκοπιανοί έχουν βουλγαρική συνείδηση τότε ο αλυτρωτισμός τους, που υποδηλώνεται με την επιμονή τους στην ονομασία τους με το ελληνικό όνομα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄, υποκινείται από τη Βουλγαρία και είναι προγεφύρωμα για μελλοντική κάθοδο της Βουλγαρίας στη ‘’λευκή’’ θάλασσα (=Αιγαίο), αναβίωση παλαιότερων βουλγαρικών σχεδίων. Αν δεν έχουν βουλγαρική συνείδηση, δρουν ανεξάρτητα και ο αλυτρωτισμός τους είναι δική τους έμπνευση (υποκινούμενος βεβαίως από τρίτα ξένα κέντρα, διακείμενα εχθρικά προς τον Ελληνισμό και επωφελούμενα από την αστάθεια και την ανωμαλία στα Βαλκάνια), είναι ζήτημα δύσκολο να διαλευκανθεί. Και οι δύο εκδοχές του προβλήματος έχουν κοινό τελικό στόχο: την αμφισβήτηση των συνόρων, την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Ποιό όνομα θα πάρουν οι Σκοπιανοί είναι βεβαίως υπόθεση δική τους, ποιο όνομα όμως δεν θα πάρουν είναι υπόθεση της Ελλάδας. Και αυτό το δικαίωμά της η Ελλάδα δεν πρέπει να το απεμπολήσει.

Θυμίζω το κύκνειο άσμα του μεγάλου Άγγλου ιστορικού που περιέτρεξε όσο κανείς άλλος γωνιά-γωνιά τη Μακεδονία στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης για να συγγράψει το μνημειώδες τρίτομο έργο του ‘’ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ’’, μέλος τότε της βρετανικής αποστολής στον κοινό αγώνα κατά των κατακτητών: «Αν η Ελλάδα δεχτεί να ονομασθούν τα Σκόπια Μακεδονία, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα έχει διαπράξει, η μεγαλύτερη πλαστογράφηση και παραχάραξη της ιστορίας που θα έχει γίνει ποτέ»

Η κυβέρνηση της Αμερικής δεν αποφασίζει μόνη της. Δυστυχώς διευθύνεται και καθοδηγείται στις στρατηγικές της επιλογές από το πανίσχυρο συνασπισμό τραπεζών και μεγάλων πολυεθνικών μονοπωλίων που με τη σειρά τους ελέγχονται απ’ το διεθνή Σιωνισμό. Η φωνή της άλλης Αμερικής, του λαού της, των πνευματικών ανθρώπων της που παραμένουν αναργυρώνητοι, της Αμερικής που επικαλείται τη Θεία Πρόνοια στη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της, που δεν απορρίπτει την ιστορική αλήθεια, θα μπορούσε να μας βοηθήσει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αρκεί η Ελλάδα να το ζητούσε επιμόνως κινητοποιούσα προς τούτο όλες τις δυνάμεις της εκμεταλλευόμενη και τη δυναμική Ομογένειά μας. Η Ελλάδα όμως προτίμησε να παραδοθεί αμαχητί, προτίμησε να αυτοκτονήσει περνώντας μόνη της θηλειά στο λαιμό της. Η δε εσχάτη πλάνη είναι χείρων της πρώτης, ότι οι εκπρόσωποί της –οι σημερινοί κυβερνώντες-προσπαθούν να εμφανίσουν τη προδοσία σαν εθνική επιτυχία, το μαύρο για άσπρο νομίζοντας ότι εξαπατούν το λαό της, ότι ‘’ξεμπερδεύουν μια κι’ έξω μαζί του’’.

«Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να κοιτούν προς τα εμπρός, μόνο η Ελλάδα πρέπει να κοιτά προς τα πίσω» είπε κάποιος σοφός. Αν οι σημερινοί κάτοικοι αυτής της βραχώδους άκρης της Ευρώπης που συγκροτούν το λαό της, που τόσο πολύ αγάπησε την σοφία, διέπρεψε στον πολιτισμό και δοξάστηκε ιστορικά, είναι προσβεβλημένοι από ιστορική λήθη σαν τους συντρόφους του Οδυσσέα, που αφού γεύθηκαν το λωτό της λήθης ξέχασαν ποιοί είναι, από πού έρχονται και προς τα πού πάνε, αν σύναψαν συμβόλαιο πολιτικής και κοινωνικής αυτοχειρίας, τότε είναι άξιοι της τύχης τους, γενέσθω κατά το θέλημά τους.

Αναστάσιος Σεμίζογλου

καρδιολόγος Βενιζέλου 30 Κοζάνη