Πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2021,ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς από τον αιδεσιμότατο αρχιμανδρίτη πατέρα Σεβαστιανό Τοπάλη. Στον αγιασμό παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, και καθηγητές του Λυκείου. Οι μαθητές, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αίθουσές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και εκπροσωπήθηκαν στον χώρο της τελετής από συμμαθητές τους.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δύο μαθήτριες του Λυκείου οι οποίες πήγαν για να προσκυνήσουν το σταυρό έλαβαν εντολή από την διευθύντριά τους να μην βγάλουν τις μάσκες τους. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον διενεργούντα τον αγιασμό αρχιμανδρίτη, ο οποίος έψεξε την διευθύντρια με βαριές εκφράσεις.

Μετά το τέλος του αγιασμού ακολούθησαν σύντομες ομιλίες – παραινέσεις προς τους μαθητές, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, του δημάρχου Αμυνταίου και της διευθύντριας του Λυκείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν επετράπη η είσοδος του πατέρα Σεβαστιανού στις αίθουσες όπου ευρίσκονταν οι μαθητές επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Πηγή: lexovitis.blogspot.com