Φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν το πρωί της Τετάρτης σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρύτανη. Η απόφαση της Συγκλήτου να μην επιτρέπεται να αιτηθούν για εστία αν δεν έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων τους βρίσκει αντίθετους.

Ο Σπύρος Σιδέρης ,υπεύθυνος φοιτητικής μέριμνας και ακαδημαϊκών θεμάτων εξήγησε ότι πρόκειται για ακαδημαϊκό κριτήριο, μια γραμμή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα εξεταστεί κάθε αίτημα χωριστά από τη Σύγκλητο για τους πρωτοετείς. Τώρα φεύγουν 14 άτομα από την Κοζάνη που δεν έχουν το ακαδημαϊκό κριτήριο πρόσθεσε. Για τα δωμάτια που έχουν πρόβλημα με την υγρασία θα το καλοκαίρι  Οι εκλεγμένοι σύλλογοι θα σταθούν δίπλα στους φοιτητές και θα τους στηρίξουν.

Ο Νίκος Μενύχτας, πρόεδρος μηχανολόγων μηχανικών διευκρίνισε ότι καλούνται οι εστιακοί  φοιτητές να αδειάσουν τα δωμάτια τους επειδή δεν έχουν περάσει το 50% των μαθημάτων τους. Οι περισσότεροι από αυτούς αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους ή να βρουν δουλειά. Η Σύγκλητος είχε χρόνο να μιλήσει με ΣΕΒ και ΔΕΣΦΑ, να κλείσει συμφωνίες αλλά η Σύγκλητος μας κοροϊδεύει”.

Ι.Π

Φοιτητικός Σύλλογος ΜΠΤ (ΗΜΜΥ): “Η κοροϊδία του πρύτανη δεν έχει τέλος! Πετάνε δεκάδες φοιτητές εκτός εστιών!” – Κινητοποίηση Τετάρτη 1/6 στις 10.30 στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου