Στις επόμενες μέρες αναμένεται τελικά να γίνουν οι δοκιμαστικές φορτίσεις της Γέφυρας Σερβίων, αφού στεγνώσουν οι ρητίνες. Οι έλεγχοι δεν θα διαρκέσουν πάνω από τρεις μέρες και κατόπιν αυτών , μπορεί να δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα της Γέφυρας μόνο για ελαφριά οχήματα.

Όπως είχε αναφέρει πάλι το prlogos.gr το άνοιγμα θα κρατήσεις κάποιες μέρες και κατόπιν η Γέφυρα θα ξανακλείσει για να μπουν οι τένοντες. Στη συνέχεια πιθανόν να ανοίξει και πάλι παροδικά και να κλείσει εκ νέου για την επισκευή του καταστρώματος σε μήκος 300 μέτρων και την τοποθέτηση των σωλήνων αποστράγγισης.

Αυτές τις μέρες ξηλώνεται το ικρίωμα που έχει τοποθετηθεί , μαζεύεται η εργοταξιακή σήμανση και ετοιμάζεται η Γέφυρα για το νέο ικρίωμα που θα αφορά την τοποθέτηση των τενόντων.

Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι κάθε άνοιγμα ή κλείσιμο της Γέφυρας απαιτεί υπηρεσιακά έγγραφα, μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας από την τροχαία και μελέτη εργοταξιακής σήμανσης.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

285.000 ευρώ για την ανακατασκευή τμήματος καταστρώματος Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Για αρχές Ιουλίου μετατίθεται το άνοιγμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων – Πρόβλημα αποστράγγισης απαιτεί επισκευή του καταστρώματος