Η γονική μέριμνα των παιδιών της αδικοχαμένης μάνας διεκδικείται από τους γονείς του συζυγοκτόνου

Στα δικαστήρια της Κοζάνης συνεχίζεται το δράμα των παιδιών της Ανθής Λινάρδου με την υπόθεση της γονικής μέριμνας να κρέμεται ουσιαστικά σε μια κλωστή. Την Πέμπτη εκδικάστηκαν στην Κοζάνη οι δύο αιτήσεις για ανάθεση της γονικής μέριμνας , τόσο στη μητέρα της Ανθής, όσο και στους γονείς του πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στη δικαστική αίθουσα. Η συνήγορος των γονέων του Τάσου Τσιουχάρα πρόταξε τα κάτωθι επιχειρήματα για ανάθεση της γονικής μέριμνας στους πατρικούς παππούδες: την ιδιόκτητη κατοικία στο Βελβεντό, την καλύτερη οικονομική κατάσταση, αλλά και το αγκάλιασμα των παιδιών από τη μικρή κοινωνία του Βελβεντού που δίνει όλα τα εχέγγυα για την ορθή τους ψυχοσωματική ανάπτυξη . «Αντιθέτως η απομάκρυνση από το Βελβεντό θα στιγματίσει τα παιδιά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Μάρτυρας, παιδοψυχίατρος των γονέων του συζυγοκτόνου δήλωσε πώς τα παιδιά διαθέτουν την ωριμότητα και έχουν τις αντοχές και τις άμυνες για να μπορέσουν να επιστρέψουν στο Βελβεντό!

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη συζητήθηκε στα δικαστήρια το θέμα της επικοινωνίας των παιδιών με τον πατέρα τους με την πλευρά του πατέρα να ζητά σταθερή τηλεφωνική επικοινωνία, και μέσω Skype και προσωπική επικοινωνία στις φυλακές των Γρεβενών στο παιδικό επισκεπτήριο. Η συνήγορος χαρακτήρισε επιβεβλημένη μια τέτοια επικοινωνία για να μην νεκρωθεί η βιολογική σχέση με τον πατέρα πάντα στα πλαίσια των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η πλευρά της Ανθής Λινάρδου χαρακτηρίζει αντιδεοντολογική την συμπεριφορά των αντιδίκων, οι οποίοι με τα οικονομικά και τις περιουσίες τους αξιώνουν τη γονική μέριμνα στων παιδιών χωρίς να σέβονται τον ψυχολογικό τους κόσμο .Μάλιστα μιλά και για επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας ,όπως ότι τα παιδιά μένουν σε άλλο σπίτι από αυτό της γιαγιάς. Το αποτρόπαιο έγκλημα στις αίθουσες των δικαστηρίων με τη Θέμιδα να αποφαίνεται για την τύχη των παιδιών το επόμενο διάστημα.

Ι.Π.