ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ!

Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε η αγορά της Κοζάνης στο δεκαπενθήμερο εκπτώσεων που  ίσχυσαν στο πλαίσιο της αερινής εκπτωτικής περιόδου 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καθιερωμένης έρευνας της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου), και σε ό,τι αφορά στους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής, η έρευνα δείχνει πως η αγορά δεν τονώθηκε, το αντίθετο μάλιστα, για τα καταστήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικότερα, Για τον Εμπορικό Σύλλογο της Κοζάνης  η κίνηση ήταν στα ίδια επίπεδα, για τον Εμπορικό Σύλλογο Φλώρινας η κίνηση έπεσε από 21-30%, για τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς η μείωση του τζίρου ήταν από 11-20%, ενώ ίδια ήταν η εικόνα και στα Γρεβενά.
Η πολυπόθητη αύξηση του τζίρου στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, δεν ήρθε ποτέ για τους καταστηματάρχες της περιοχής, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα λουκέτα των καταστημάτων τους. Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι ανά την επικράτεια.

Από τα γενικότερα στοιχεία της έρευνας φάνηκε πως η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική, ενώ συμμετείχαν στην εκπτωτική περίοδο πάνω από το 80% των καταστημάτων πανελλαδικά. Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της  εαρινής εκπτωτικής περιόδου επιβεβαιώνεται η κυρίαρχη τάση που  καταγράφεται σε όλες τις έρευνες του ΙΝΕΜΥ για τη λειτουργία των  επιχειρήσεων τις Κυριακές. Συγκεκριμένα,  η πλειονότητα αναφέρει ότι η  λειτουργία της Κυριακής δεν επηρεάζει τον συνολικό τζίρο των  ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων (46%) και το 37% δηλώνει ότι έχει  αρνητικό αντίκτυπο.

Αναλυτικά διαβάστε την έρευνα εδώ:

http://esee.gr/wp-content/uploads/2018/05/K%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-2018.pdf

 

Β.Σ.