Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΕΟ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ)», υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Το έργο κόστους 1.470.000,00 €, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών, αφορά στην αποκατάσταση των κατολισθήσεων  που προκλήθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο 11ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φλώρινας- Καστοριάς καθώς και σε τμήμα του Εθνικού Οδικού Δικτύου εντός της Τοπικής Κοινότητας Πισοδερίου της ΠΕ Φλώρινας.

Όπως τόνισε ο κ. Αμανατίδης, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου του έργου, θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν και ο δρόμος να αποκατασταθεί και στα δυο σημεία, μέχρι τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Πρέσπεια 2024», έτσι ώστε να συμβάλλει στην ασφαλή διέλευση των επισκεπτών της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος επεσήμανε πως η οριστική ένταξη του έργου των κατολισθήσεων ήταν κύριο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής και μετά από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη, ο στόχος επιτελέστηκε άμεσα ώστε οι διαδικασίες να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο  κ. Ξενοφών Κοχλιάδης, νόμιμος εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι το έργο θα υλοποιηθεί με ασφάλεια και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.