Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας στις μέρες μας έχει φέρει και την επακόλουθη ανάπτυξη σε πολλά πεδία και επιστήμες. Ένα από αυτά είναι και η στατιστική ανάλυση, που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή διαφόρων αποτελεσμάτων. Πλέον ένας υπολογιστής μπορεί να κάνει τη δουλειά που άλλοτε θα έπαιρνε πολλές εργατοώρες.

Στις αναλύσεις του ποδοσφαίρου χρησιμοποιούνται υπέρ-υπολογιστές για την πρόβλεψη αποτελεσμάτων σε πρωταθλήματα και μεγάλες διοργανώσεις. Μια τέτοια ανάλυση έχει βγει και από τη FiveThirtyEight, η οποία έχει βγάλει ποσοστά για το νικητή του Champions League. Εκτός της νικήτριας ομάδας, η ανάλυση προβλέπει ποιες ομάδες θα πάνε στη φάση των «16», στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και φυσικά στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Κάθε φορά βέβαια που ολοκληρώνεται κάποια φάση του Champions League, τα προγνωστικά αλλάζουν καθώς μπαίνουν και άλλα δεδομένα στην ανάλυση. Έτσι, πριν ολοκληρωθούν οι αγώνες των ομίλων, έδειχναν τη Μπάγερν νικήτρια της διοργάνωσης και για τη φετινή σεζόν. Δεύτερη ερχόταν η Μάντσεστερ Σίτι και ακολουθούσαν Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το Champions League ωστόσο βρίσκεται πλέον στη φάση των «16» και πλέον τα προγνωστικά έχουν αλλάξει. Στην 1η θέση για τον τίτλο βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί η Μπάγερν με 19%. Οι δύο πρώτες θέσεις αντιστράφηκαν μετά την ολοκλήρωση των ομίλων και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έρχεται πρώτη στις προβλέψεις. Στη φάση των «16» θα αναμετρηθεί με τη γερμανική Μενχενγκλάντμπαχ, η οποία είχε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης από το 1978.

Μετά τη Μάντσεστερ Σίτι, δεύτερο φαβορί για τον τίτλο είναι η τιτλούχος Μπάγερν. Η Μπάγερν έδωσε όλους τους αγώνες στο περυσινό Champions League περνώντας αήττητη και παραμένει σημαντικό φαβορί. Η γερμανική ομάδα κληρώθηκε με τη Λάτσιο για τους αγώνες της επόμενης φάσης
Επόμενη στα προγνωστικά είναι η Μπαρτσελόνα, με ποσοστό 12%. Η Μπαρτσελόνα έχει δύσκολο «ζευγάρι» σε αυτή τη φάση, καθώς θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Η Παρί ήρθε πέρυσι αντιμέτωπη με τη Μπάγερν στον τελικό του Champions League και σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ των 2 ομάδων.

Στο 6% για τον τίτλο κινούνται Λίβερπουλ και Τσέλσι, αφού έφεραν κάποιες ισοπαλίες στους αγώνες των ομίλων, οι οποίες τις κατέταξαν πιο χαμηλά στην ανάλυση.
Εάν φέτος βγει νικήτρια η Μάντσεστερ Σίτι, θα είναι και η πρώτη φορά που θα κερδίζει τίτλο Champions League. Τις τελευταίες 3 σεζόν οι «Πολίτες» δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε στα προημιτελικά και σίγουρα το να κερδίσουν στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αποτελέσει θρίαμβο!