ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!

Στο 100% αγγίζει η πληρότητα των ξενοδοχείων του Νομού Κοζάνης για το επόμενο Σαββατοκύριακο της μεγάλης Αποκριάς, μιας και τα φετινά στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις, που θέλουν τουρίστες από κάθε γωνιά της χώρας να σπεύδουν στην Κοζάνη για να χαρούν τις παραδοσιακές Απόκριες και το έθιμο των φανών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόδρος των ξενοδόχων Νομού Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης, δεν υπάρχει διαθέσιμο κατάλυμα για το μεγάλη Αποκριάς, μιας και οι κρατήσεις είναι από πολύ έγκαιρα. Μάλιστα, αρκετά είναι τα γκρουπ που έρχονται με πακέτα, αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα έρθουν και φέτος στην Κοζάνη, για να χαρούν κυρίως το ξεχωριστό έθιμο των φανών!

Ερωτηθείς για τις κρατήσεις που υπάρχουν για αυτό το Σαββατοκύριακο, της Μικρής Αποκριάς, ο κ. Παντελίδης απάντησε πως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια για τους επισκέπτες, σημειώνοντας πως οι εν λόγω κρατήσεις δεν είναι στην πλειοψηφία τους από ξένους. Προσέθεσε, δε, ότι δεν κατορθώσαμε ακόμη να κάνουμε τη Μικρή Αποκριά συνώνυμο της Μεγάλης. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, απάντησε πως αυτές κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την κοζανίτικη φιλοξενία, την ξεχωριστή κοζανίτικη γαστρονομία και την κουζίνα, δοκιμάζοντας τοπικά πιάτα και για να χαρούν το έθιμο των φανών και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

 

Β.Σ.