Παναγιώτης Πλακεντάς: «Δεν μετριούνται με χρήμα οι ανθρώπινες ζωές»

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας Τάσος Τσιλφίδης και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς τη Δευτέρα το πρωί για τη λειτουργία του εργοταξίου της Πτολεμαΐδας 5. Το έργο μπορεί να παραταθεί και να λειτουργεί το εργοτάξιο με προσωπικό ασφαλείας και όχι με 1.000 άτομα, όπου και συνεχίζει ως σήμερα. Μάλιστα οι εργαζόμενοι θα ήταν καλό να τεθούν στο καθεστώς των 800 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιλφίδης απευθύνθηκε στον εισαγγελέα για το συνωστισμό των εργαζομένων που παρατηρείται σε καθημερινή βάση. Από πλευράς ΤΕΡΝΑ γνωρίζει ότι θα σταματήσουν οι εργασίες του Λαζάρου και όχι τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς χαρακτήρισε ως υγειονομική βόμβα το έργο .Υπάρχει σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους στο δήμο, το Εργατικό Κέντρο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συνωστισμό των εργαζομένων είτε στην προσέλευση τους είτε κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εισηγήθηκε την παύση των εργασιών για 15 ημέρες, αλλά σήμερα το έργο συνεχίζεται. «Καλούμε την κυβέρνηση να ανακόψει τη λειτουργία της Πτολεμαΐδας 5. Οι άνθρωποι δεν έχουν να κάνουν με χρήματα. Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση προχώρησε στην απολιγνιτοποίηση μπορεί να κλείσει και τη μονάδα».

Κανένα από τα κρούσματα δεν έχει σχέση μέχρι στιγμής με το έργο σημείωσε ο δήμαρχος μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Καρυοχώρι της Εορδαίας. Η αστυνόμευση είναι θέμα της ΕΛΑΣ. Τέλος απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες και διευθυντές των σούπερ μάρκετ να τηρούνται οι αποστάσεις στα ταμεία και να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες της κυβέρνησης. «Μένουμε Σπίτι, η ανηφόρα τώρα ξεκινάει» ολοκλήρωσε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου