ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ – Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Οι πυκνές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών δίνουν τη σκυτάλη στο τσουχτερό κρύο, το οποίο ωστόσο φαίνεται πως θα είναι πρόσκαιρο, μιας και από την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και ο χειμώνας θα δώσει τόσο ημερολογιακά, όσο και καιρικά, τη σκυτάλη στην άνοιξη και στη Δυτική μακεδονία!

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για την εξέλιξη του καιρού στην περιοχή για σήμερα και τις προσεχείς ημέρες, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης , μίλησε για τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, το τσουχτερό κρύο που έρχεται και την άνοιξη που είναι προ των πυλών. Όπως τόνισε: “Για τη Δυτική Μακεδονία το κύριο κύμα κακοκαιρίας που εκτυλίχθηκε από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τη Δευτέρα, σταδιακά υποχώρησε. Βέβαια, παρέμειναν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά παρέμειναν  κάποια φαινόμενα, κυρίως στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα υψόμετρο, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες , φτάνοντας μέχρι και -5 με -7 βαθμούς Κελσίου”.

Αυτή τη στιγμή η κίνηση διεξάγεται ομαλά σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας , δεν υπάρχουν προβλήματα, και η κίνηση διεξάγεται ομαλά σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Βέβαια, ο ίδιος συνέστησε προσοχή λόγω παγετού, σημειώνοντας πως παρότι ο καιρός είναι αίθριος και επικρατεί ηλιοφάνεια, οι θερμοκρασίες είναι “τσουχτερές” . Η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Κοζάνης και σε Εορδαία, Φλώρινα ο υδράργυρος θα είναι κοντά στους μηδέν Βαθμούς.

Όμως, η κατάσταση αυτή φαίνεται πως θα διατηρηθεί και την Πέμπτη, όπου θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον υδράργυρο να φτάνει στους -6 βαθμούς Κελσίου για τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν από το βράδυ της Τετάρτης, δημιουργώντας συνθήκες παγετού. Ωστόσο, δεν αναμένονται νέες χιονοπτώσεις για Τετάρτη, Πέμπτη, με εξαίρεση κάποιες πολύ ορεινές περιοχές, δημιουργώντας παροδικά φαινόμενα.  Για το λόγω αυτό συνιστούν προσοχή στις μετακινήσεις, τόσο μέσα στην πόλη για τους πεζούς, όσο και στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός επί 24ώρου βάσεως, προκειμένου να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό στην περιοχή, σημείωσε ο κ. Ασλανίδης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός φαίνεται πως θα βελτιωθεί από την Παρασκευή και μετά, με αποτέλεσμα να σημειώσει σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις, όχι μεγάλης έντασης. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα βελτιωθεί περεταίρω και θα ανέβει στους 13-14 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως και ημερολογιακά και καιρικά, τελειώνει ο χειμώνας και μπαίνουμε στην άνοιξη .

Β.Σ.