ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΙΑ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΞΟΔΟ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

– Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά μήκος του οδικού δικτύου του Νομού

Το μήνυμα φέτος το Πάσχα οι οδηγοί να τσουγκρίσουν μόνο πασχαλινά αυγά και όχι αυτοκίνητα, πέρασαν οι άνδρες του τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης κίνηση που κάνουν κάθε Μεγάλη Πέμπτη σε κεντρικά σημεία της Κοζάνης,  διανέμοντας σε διερχόμενους οδηγούς ενημερωτικά φυλλάδια για μια αναίμακτη πασχαλινή έξοδο, καθώς και πασχαλινά αυγά. Παράλληλα, έκαναν συστάσεις στους οδηγούς για να προσέχουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να φορούν ζώνη ασφαλείας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των πινακίδων και των τροχονόμων.

Αναλυτικότερα, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης Αστυνόμος Α΄ Φίλιππος Ζουρνατζής βρέθηκε στον κόμβο Λάρισας όπου μαζί με προσωπικό της τροχαίας προχώρησε σε διανομή φυλλαδίων, ενώ δεύτερο κλιμάκιο βρέθηκε στα κεντρικά φανάρια της κεντρικής πλατείας Κοζάνης . Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος “αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι μαζί με τις ευχές για καλή Ανάσταση και αναίμακτη έξοδο, να αυξήσουμε την προσοχή στους πολίτες και τους οδηγούς για την τήρηση του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας “.

Με στόχο την αποτροπή των αιματοβαμμένων εξόδων, οι πολίτες για να μην κινδυνέψουν αυτές τις ημέρες, θα πρέπει πριν πιάσουν το τιμόνι να σκεφτούν αν έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να μεταφέρουν την οικογένειά τους με ασφάλεια. Οι βασικοί κανόνες, όπως η τήρηση του ορίου ταχύτητας, η μη χρήση του αυτοκινήτου όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ, η χρήση ζώνης ή αλκοόλ, η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, είναι οι κανόνες ζωής  για ασφαλή οδήγηση.

Εντωμεταξύ, τα μέτρα τροχαίας έχουν εντατικοποιηθεί στο Νομό Κοζάνης , με αυξημένη παρουσία τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στην Εγνατία οδό, όπου αναμένεται μεγάλη αύξηση κυκλοφορίας,. Κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, με στόχο την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας , ενώ με στοχευμένα συνεργεία γίνονται έλεγχοι με στόχο οι οδηγοί να αποτραπούν από την παραβίαση του Κ.Ο.Κ.


Β.Σ.