ΥΛΙΚΑ
6 με 7 μήλα (έβαλα κόκκινα)
Για τη ζύμη τάρτας
150 γρ.βούτυρο αγελαδινό (παγωμένο)
250 γρ.αλεύρι φαρίνα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Αλάτι μισό κ.γ
1 αυγό
Ελάχιστο γάλα 2 κ.σ περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε με το χέρι η με το γάντζο του μίξερ και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα!

Φτιάχνουμε έναν πολτό μήλου σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά
με 3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Μισή κούπα ζάχαρη και μισή νερό έως ότου μαλακώσουν
Πατάμε με πηρούνι να γίνει σα μαρμελάδα και σκεπάζουμε.

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φετούλες ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού μη μαυρίσουν.
Βγάζουμε τη ζύμη απ’ το ψυγείο

Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο φύλλο
Απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τρυπάμε τον πάτο μ ένα πηρούνι και νδιπλώνουμε τα πλαϊνά τριγύρω.

Απλώνουμε τον πολτό μήλου καιι κατόπιν τα φετάκια μήλου με κλίση να φαίνονται σαν πέταλα τριαντάφυλλου.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μισή ώρα περίπου.

5 λεπτά μην τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αλείφουμε μ αραιωμένη μαρμελάδα (εγώ έβαλα ροδάκινου που ειχα) και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά!

Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Πηγή: xrysessyntages.gr