Μπορεί να μην μπορούμε να μπούμε όλοι να μπούμε στα παλάτια που υπόσχεται ο δήμαρχος Κοζάνης

Ο Τριαντάφυλλος Τριαναταφυλλίδης , πρόεδρος ΕΙΝΔΥΜ μίλησε για την κλιμάκωση του αγώνα για το νομοσχέδιο που αφορά τον προσωπικό γιατρό και τα απογευματινά ιατρεία.

«Το νομοσχέδιο θα αλλάξει τη ζωή μας. Η δημόσια υγεία θα ιδιωτικοποιηθεί , θα επιβαρύνεται ο ασθενής από την τσέπη του .Ο οικογενειακός γιατρός θα ονομάζεται προσωπικός. Ο παιδιατρικός πληθυσμός θα είναι πλήρως στους ιδιώτες. Οι προσωπικοί γιατροί θα λειτουργούν σαν κόφτες για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Για τα χρόνια νοσήματα θα επιτρέπεται μια φορά τον χρόνο check up.To σώμα που θα ελέγχει αυτούς θα αμείβεται με 4 εκ»

«Ο ΕΟΠΥΥ χάνει τον ρόλο του Ευνοείται είσοδος των ιδιωτών .Δε σημαίνει πλέον ότι είσαι ασφαλισμένος και διοικούσαι και καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αφορά και το σχέδιο του δημάρχου Κοζάνης που υπόσχεται παλάτια. Μπορεί να μην μπορούμε να μπούμε όλοι σε αυτά. Θα δικαιούμαστε όλοι ένα επίπεδο παροχής, αλλά για σημαντικό χειρουργείο θα βάζεις από την τσέπη σου . Οι παροχές θα είναι σε ανταποδοτική βάση όχι βάση των αναγκών του κόσμου .Κανένας δεν έχει αντίρρηση για ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο , αλλά δωρεάν για όλους».

Στα απογευματινά ιατρεία νομιμοποιούμε το φακελάκι ανέφερε..<< Λένε για τα χειρουργεία ότι θα μειωθούν οι λίστες αναμονής. Πως θα γίνονται με υποστελεχωμένο προσωπικό; Είναι έδαφος για μεγαλοιδιώτες να πλουτίσουν .Το νομοσχέδιο θίγει και τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους. Σε περιοχές που υπάρχουν ελλείψεις θα υποχρεώνονται οι ιδιώτες να προσφέρουν , κάτι που μπορούν να μην το θέλουν».

Ιωάννα Παπαδημητρίου