ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ AIDS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση της φοιτητικής κοινότητας του ΤΕΙ Κοζάνης πάνω στο aids, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας , μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά από συνεργασία με το ΤΕΙ, το Μαμάτσειο, μετά από μια πρόταση του Συλλόγου εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε όμορφα, με ένα χορευτικό δρώμενο από ένα ζευγάρι που χόρεψε ταγκό, στους διαδρόμους του ΤΕΙ, ενώ μεταφέρθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο, όπου η διευθύντρια του Μικροβιολογικού του Νοσοκομείου Κοζάνης Ιατρός Βιοπαθολόγος, Φράνκα Παστόρε απευθύνθηκε άμεσα στους φοιτητές, συμβουλεύοντας τους να λαμβάνουν προφυλάξεις και να μη φοβούνται το AIDS, μιας και ο ιός πλέον αντιμετωπίζεται και δεν θα πρέπει να υπάρχει το στίγμα, ο κοινωνικός ρατσισμός και να αισθάνεται κάποιος ότι η ζωή του τελειώνει.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν μέσω θεατρικού δρώμενου, προσωπικές δραματοποιημένες ιστορίες ασθενών και φορέων του ιού, ενώ το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης κράτησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο η Κωνσταντίνα Τεντόγλου στο τραγούδι και ο Βαγγέλης Τζημόπουλος στην Κιθάρα και το τραγούδι.

Πέρα από την καθιερωμένη ενημέρωση για το τι είναι ο ιός, πως μεταδίδεται, ποια τα μέτρα προφύλαξης και στόχος των διοργανωτών ήταν να επικεντρωθούν κυρίως στα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και νοσούν από τον ιό HIV και στο πώς βλέπουν τη ζωή μετά από τόσες αλλαγές στην καθημερινότητα τους.. Ευρύτερος στόχος είναι να μην παρουσιάζονται φαινόμενα αποξένωσης και κοινωνικού αποκλεισμού στους  οροθετικούς, μιας και η αντιρρετροΐκη θεραπεία εξελίσσεται και μιλάμε πλέον για μία χρόνια και όχι όπως παλαιότερα, θανατηφόρο νόσο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ευαισθητοποίηση, η σωστή ενημέρωση και η λήψη μέτρων προφύλαξης, σεβόμενοι πάντα και προασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, στόχος της εκδήλωσης ήταν να συνδράμει στον αγώνα για την ορθή και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι φοιτητές υποδέχθηκαν με ενδιαφέρον τη δράση, ενώ παράλληλα έλαβαν ενημερωτικό υλικό.


Β.Σ.