Τα κάστανα χαρακτηρίζονται και όχι άδικα, ο σούπερ καρπός του χειμώνα λόγω των θρεπτικών τους συστατικών και των πολλαπλών ωφελειών που έχουν στην υγεία μας

Ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών όπως συνηθίζεται να αποκαλούμε το κάστανο εμφανίζεται με τα πρώτα κρύα και συμβολίζει την έλευση του χειμώνα.

Στην Ελλάδα, οι καστανιές ευδοκιμούν κυρίως σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, της Λέσβου, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Οι καρποί αυτοί που τρώγονται είτε ψητοί είτε βραστοί, έχουν αρκετές θερμίδες, αλλά λιγότερες από άλλους ξηρούς καρπούς. Στη νωπή τους μορφή περιέχουν 50% νερό, 45% υδατάνθρακες και 5% φυτικά έλαια.

Τα κάστανα αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή, που όταν καταναλώνονται σε λογική ποσότητα προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποία συμβάλουν στην μείωση της κακής LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης, βοηθώντας στην πρόληψη εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr