Ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά στην Αιανή Κοζάνης από το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τέσσερις γιατροί, οδοντίατρος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος και ωτορινολαρυγγολόγος εξετάζουν τα παιδιά καθημερινά σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι επικουρικοί ωτορινολαρυγγολόγοι του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου προσφέρθηκαν εθελοντικά, μιας και δεν υπήρχε γιατρός αυτών των ειδικοτήτων. Οι γιατροί χωρίζονται σε δυο βάρδιες 9:00-13:00 και 13:00-17:00.

Τα παιδιά έρχονται στον χώρο κατόπιν ραντεβού και η όλη δράση αποτελεί μια προσφορά στα παιδιά της Αιανής και των γύρω χωριών σε μια περίοδο που η πρωτοβάθμια υγεία έχει αδικηθεί και οι προληπτικές εξετάσεις στα σχολεία έχουν σταματήσει λόγω της πανδημίας.

Η δράση διοργανώνεται από τις 1-5 Νοεμβρίου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, το Δήμο Κοζάνης, τη Δημοτική Ενότητα Αιανής, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πηγή fb: Μανωλης Χατζημανωλης