Το τοπικό πρόγραμμα Special Olympics Hellas Κοζάνης, για ακόμη μία χρονιά θα συμμετέχει στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”, που θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι αθλητές του τοπικού τμήματος Special Olympics Hellas Κοζάνης αποτελούνται από ωφελούμενους του ΚΕΚΑΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης «Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης» και του συλλόγου γονέων κηδεμόνων και φίλων Αυτισμού Ν Κοζάνης «ΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ», θα αγωνιστούν σε 2 επίσημα αθλήματα των Special Olympics, Κολύμβηση με τέσσερις (4) αθλητές και Στίβο με δώδεκα (12) αθλητές συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους κα Καψάλη Δώρα (στίβος) και κ. Παπαγιάννη Χαρίλαο (κολύμβηση).

Την Τελετή Έναρξης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, Πρέσβυς ε.τ., το Σάββατο 25 Μαΐου στις 12:00 στο Ypanema, στη Λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι. Οι αθλητές θα έχουν ενεργό ρόλο στο Τελετουργικό μέρος, ενώ την παρουσίαση θα αναλάβει η δημοσιογράφος Νάνσυ Ζαμπέτογλου με συμπαρουσιαστή τον αθλητή των Special Olympics, Άγη Διακόπουλο. Η Τελετή Λήξης θα διεξαχθεί στο Ανοιχτό Θέατρο SportCamp, την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 21:00.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων μας σε αθλητικές δράσεις ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση, την ενσωμάτωση, την κοινωνικοποίηση, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Υπεύθυνος του τοπικού προγράμματος Κοζάνης

Ζάμπακας Παρμενίων