Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας , συνάδελφου Βάλσαμου Συρίγου

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση με τις ευλογίες των κεφαλαιοκρατών έχει θέσει σε υλοποίηση πογκρόμ διώξεων και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και των Συνδικάτων τους σε όλη την χώρα για να καταστείλει την οργή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, Β. Συρίγος, σέρνεται σε δίκη στις 19 Δεκέμβρη με την κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 για να αποτραπεί πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Ο συνάδελφος κατηγορείτε με τον μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα Συνδικάτα που βρίσκονται στην δύναμη της, με μεγαλύτερο πείσμα τώρα, έξω από κάθε τράπεζα έξω από κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα δώσουμε την μάχη ώστε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη. Αχρηστέψαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε στην πράξη τους κατασταλτικούς νόμους τόσο της ΝΔ όσο και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο. Καλούμε τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα. Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Για τις απολύσεις στην Μαλαματίνα

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων στην Μαλαματίνα που αγωνίζονται για αυξήσεις και Συλλογική Σύβαση Εργασίας, καταγγέλλουμε τις νέες απολύσεις των συναδέλφων, του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις! Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Οι εργατικοί αγώνες θα νικήσουν!

Κοζάνη 5.10.2022