Μέλη του ΣΕΒΕ βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Επιμελητήριο της Κοζάνης για να ενημερώσουν επιχειρήσεις της περιοχής μας για το Σήμα “M Macedonia The Great “που προστατεύει και ισχυροποιεί τα προϊόντα που παράγονται στη Μακεδονία.

Ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος ανέφερε ότι το εν λόγω μακεδονικό σήμα μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα προϊόντα που παράγονται και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στη Μακεδονία με ισχυρό brand name της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προέβλεπε ότι θα ονομάζονταν βορειομακεδονικά και εδώ ήρθε ο ΣΕΒΕ να καλύψει αυτό το κενό. Το σήμα θα διαφημιστεί στα μήκη και πλάτη του κόσμου για να ξέρουν ότι είναι από τη Μακεδονία την ελληνική. Τα μακεδονικά προϊόντα όλοι νομίζουν από τη γείτονα χώρα. Είναι σημαντικό αυτό το σήμα να το πάρουν όλες οι επιχειρήσεις. Και τα 30 εκ των τουριστών να καταλάβουν ότι είναι ελληνικά ώστε όταν πάνε στα σούπερ μάρκετ των χωρών τους να ξέρουν ότι είναι ελληνικά. Αν δεν έκανε κάτι ο ΣΕΒΕ να το κατοχυρώσει, τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα υπήρχε το όνομα Μακεδονία στα προϊόντα της Ελλάδας. Το σήμα θα είναι ευδιάκριτο και έχει σημασία η διαφήμιση του σε όλες τις χώρες”.

Σηματοδοτούν μια ομπρέλα γύρω από τα προϊόντα μας, πρόσθεσε ο Γιάννης Μητλιάγκας, πρόεδρος του ΕΒΕ και “αφορά τα 13 επιμελητήρια .Ενισχύει την εξωστρέφεια και το εξαγωγική προφίλ των επιχειρήσεών μας”.

Ι.Π.