ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

– Στόχος η ανάπτυξη Θρησκευτικού  και Περιπατητικού Τουρισμού!

Με στόχο την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, εγκρίνεται την προσεχή Τετάρτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο αρμόδιος για το θέμα Θεόφιλος Ζυμπίδης, αντιπεριφερειάρχης παιδείας, τουρισμού και πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα για το σχέδιο τουριστικής προβολής της περιφέρειας που εγκρίνεται κάθε χρόνο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να πάρει το δρόμο του για το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για τον γενικό στρατηγικό σχεδιασμό όλης της χώρας, να εναρμονιστεί με την ίδια πορεία που έχει και το υπουργείο.

Όπως τόνισε, έχει ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 , σε απόλυτη συνεργασία με τους φορείς και υπηρεσιακούς της περιφέρειας για τον τουρισμό και σε μια πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο και τον ΕΟΤ. “Θα κινηθούμε σε συγκεκριμένες δράσεις εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας . “Η περιφέρειά μας έχει βάλει σαν στόχο τον τουρισμό και την ανάπτυξη για το 2017 και για το αμέσως επόμενο διάστημα”, σημείωσε.

Οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί ανά Περιφερειακή Ενότητα , πλαισιώθηκαν και από παράλληλες δράσεις, ώστε να ενισχυθούν και να υπάρξουν τα κατάλληλα αποτελέσματα για τον τουρισμό της περιφέρειας, τόνισε ο κ. Ζυμπίδης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στόχευση της περιφέρειας, εκτός από τις τουριστικές διαδρομές ανά περιφερειακή ενότητα, είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός αλλά και ο τουρισμός που βασίζεται σε άγνωστες πλευρές της περιοχής, με στόχο να συνδυαστεί και με τον περιπατητικό τουρισμό, δίνοντας μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχή.
Επίσης, στοχεύει στην προβολή του υδάτινου στοιχείου και του φυσικού κάλους της περιφέρειας, σε λίμνες και ποτάμια.

Ακόμη, υπάρχει συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης, για τη συμμετοχή σε εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος είναι η συμμετοχή στοχευμένα σε εκθέσεις που πρέπει να γίνει προβολή.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων τουριστικής προβολής με χώρες του εξωτερικού, ο κ. Ζυμπίδης σημείωσε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με την πρεσβεία της Ρωσίας , όπου θα έρθουν δύο αποστολές δημοσιογράφων τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, με στόχο να προβληθεί ο θρησκευτικός τουρισμός στην Περιφέρεια, για ρώσους ορθόδοξους τουρίστες.
Ακόμη, θα υπάρξει συνεργασία με περιοχές της Γερμανίας μέσω του ΕΟΤ , για συνταξιούχους που ασχολούνται με τον τουρισμό, με ενδιαφέρον στη φύση και τα τοπία της περιοχής.
Όπως κατέληξε ο κ. Ζυμπίδης: “Στόχος μας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να έχει μια επισκεψιμότητα όλο το έτος και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε, γιατί πληρούμε όλο το πακέτο για τουρισμό και το χειμώνα και το καλοκαίρι, με τις ομορφιές που έχει η περιφέρειά μας”.

Β.Σ.