• Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ενόψει των Ευρωεκλογών.
• Πάνω από 3,5 χρόνια (43 μήνες) η αναμονή για το επικουρικό σε χιλιάδες συνταξιούχους της ΔΕΗ
• Από αναβολή σε αναβολή 2 χρόνια τώρα η αναπροσαρμογή της ΕΑΣ (κράτηση για την αλληλεγγύη)
• Ούτε λόγος για τα αναδρομικά του 11μήνου. Η κυβέρνηση εμμένει στη δικαστική οδό αγνοώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
• Καμιά αλλαγή στην αντιμετώπιση της προσωπικής διαφοράς. Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν θα προλάβουν να πάρουν σχεδόν ποτέ ούτε ένα ευρώ αύξηση.
• Το Σωματείο με ειδικούς και νομικούς ερευνά τον τρόπο επαναϋπολογισμού των Κύριων και Επικουρικών συντάξεων.
• Αρνητικές εξελίξεις στην υγεία.

Επικουρικές

Δυστυχώς οι κατά καιρούς υποσχέσεις για την ταχύτερη απονομή των επικουρικών συντάξεων, δεν έχουν καμία εφαρμογή, αφού καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί. Οι πληρωμές των Επικουρικών Συντάξεων βρίσκονται στον Σεπτέμβριο του 2020, δηλαδή 43 μήνες αναμονή.
Τελευταία ο κύριος Τσακλόγλου θόλωσε τα νερά σε απάντηση που έδωσε σε επερώτηση στη Βουλή δημιουργώντας προσδοκίες, ότι εντός του μηνός θα υπήρχαν θετικές εξελίξεις όμως από ότι φαίνεται απλά ο υπουργός δεν ξέρει το θέμα και δήλωσε άγνοια για την τεράστια αναμονή που υπάρχει στα επικουρικά των Δεητζήδων
Αλήθεια αναρωτιόμαστε τόσα χρόνια με τόσους Βουλευτές Κυβερνητικούς στο Νομό με τόσες χιλιάδες συνταξιούχος που διαμαρτύρονται κανείς δεν έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας!!!

ΕΑΣ

Εδώ και δύο χρόνια τα πρωϊνάδικα του Σαββατοκύριακου δημιούργησαν ελπίδες, όχι για την κατάργηση της ΕΑΣ ( Κράτηση για την αλληλεγγύη), αλλά την μείωση της, με ένα διαφορετικό τρόπο υπολογισμού.
Από τότε επεξεργάζονται σενάρια οδηγώντας το θέμα από αναβολή σε αναβολή γεγονός που άφησε χιλιάδες συνταξιούχους χωρίς καμία αύξηση λόγω της αλλαγής κλίμακας.

Αναδρομικά 11ΜΗΝΟΥ

Η κυβέρνηση εμμένει στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων στα δικαστήρια για όσους πρόλαβαν και έκαναν αγωγές, για την εκδίκαση της υπόθεσης, αγνοώντας προκλητικά τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
Η εκδίκαση των αγωγών έχει σταματήσει έως την εκδίκαση του θέματος από το Ανώτατο Δικαστήριο που έχει προσδιοριστεί μέσα στον Απριλίου του 2024

Προσωπική διαφορά

Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με το εξευτελιστικό ποσό των 100€ για όλο το χρόνο που έδωσε, σε όσους το έδωσε, γιατί πολλοί δεν πήραν ούτε αυτό λόγω της προσωπικής διαφοράς και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής στην αντιμετώπισης της Προσωπικής Διαφοράς και ως εκ τούτου πολλοί συνάδελφοι μάλλον δεν θα προλάβουν να πάρουν ποτέ αύξηση.

ΥΒΑΕ και επαναϋπολογισμός Κύριας και Επικουρικής

Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν τα ΥΒΑΕ και τον επαναϋπολογισμό των Κύριων και Επικουρικών συντάξεων το Σωματείο μας με ειδικούς επιστήμονες και νομικούς κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις, συνδικαλιστικές και νομικές, για να ξεκαθαρίσει το εν λόγω θέμα.

Οι εξελίξεις στην υγεία

Οι τελευταίες εξελίξεις με αποδυναμωμένα τα νοσοκομεία και την πληρωμή στα απογευματινά χειρουργεία, οδηγούν όλο και περισσότερους συνταξιούχους σε επιπρόσθετες ιδιωτικές ασφαλίσεις, σε ιδιωτικές κλινικές και στα φακελάκια.
Τελευταία αρνητική εξέλιξη η αύξηση στα παραπεμπτικά για εξετάσεις και τα εμβόλια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ