Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Σερρών» μεταξύ του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον υπουργό, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή, διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ετήσιας δυναμικότητας 63.000 τόνων, η οποία θα διαχειρίζεται το σύνολο των Αστικών Σύμμεικτων Απορριμμάτων του Νομού Σερρών. Με τη μέθοδο της μηχανικής διαλογής και βιολογικής επεξεργασίας, θα γίνεται ανάκτηση μετάλλων, πλαστικού, χαρτιού και γυαλιού, ενώ θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό για χρήση σε αποκαταστάσεις, περιαστικό πράσινο κ.ά.
Ανάδοχος είναι η κοινοπραξία των εταιρειών «ARCHIRODON GROUP NV», «INTPAKOM Κατασκευές Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνικών Έργων και Μεταλλευτικών Κατασκευών» και «ENVITEC Α.Ε. Τεχνικών και Περιβαλλοντικών Έργων».
Επίσης, είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων που υπογράφεται δύο χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 10 Ιουνίου 2017, απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.
Πηγή: iefimerida.gr