Το νυν Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, πρόκειται να στηρίξει το Ποτάμι στις εκλογές του Μαΐου στην Κοζάνη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία, Στέλιος Μιχούλας, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους στο μεζεδοπωλείο “50-50” την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, κριτήρια για αυτή την απόφαση είναι ο στόχος του κόμματος για αποκομματικοποίηση των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και το γεγονός ότι το Ποτάμι θεωρεί τον κ. Ιωαννίδη πετυχημένο ως Δήμαρχο. Όσον αφορά στο ποιος θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη Δ. Μακεδονία που θα λάβει τη στήριξη του κόμματος, ο κ. Μιχούλας ανέφερε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, όμως ότι τα κριτήρια θα είναι τα ίδια.

“Το Ποτάμι είναι παρόν. Το Ποτάμι είναι αυτόνομο και παραμένει πιστό στην άποψη και στη θέληση για μεταρρυθμίσεις. Το Ποτάμι είναι η συμμαχία του αλλιώς, θέλει την Ελλάδα αλλιώς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε τα κύρια σημεία του προγράμματος του κόμματος, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κόμματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή, ένα πρόγραμμα που δεν αερολογεί και είναι πρακτικό. Αυτά είναι:

  1. Η πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους
  2. Η ανάδειξη της μεσαίας τάξης σε κεντρική λεωφόρο της ανάπτυξης
  3. Η ενίσχυση μίας σύγχρονης και ανοιχτής Παιδείας χωρίς τις ιδεοληψίες του προηγούμενου αιώνα
  4. Ο σεβασμός όλων των ατομικών δικαιωμάτων, χωρίς εκπτώσεις
  5. Η προστασία της γης, της θάλασσας και των ζώων ως υποχρέωση
  6. Η λειτουργία της διαγενεακής δικαιοσύνης, ως πυξίδα για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές αποφάσεις
  7. Η αταλάντευτη πορεία της χώρας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με τελικό σκοπό την ευρωπαϊκή ομοσπονδία

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχούλας, το πρόγραμμα του Ποταμιού είναι ανοιχτό σε διαβούλευση. “Υπάρχει διαδικτυακή πλατφόρμα διαβούλευσης όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του για να συζητηθεί. Διότι το Ποτάμι δεν είναι ένα στατικό κόμμα. Κάθε καινούρια θέση, κάθε πρόταση είναι για αλλαγή, είναι ανοικτή προς συζήτηση”.