Το ναΰδριο της Αγίας Αικατερίνης και η κατασκευή του επανέρχεται πάλι στα αρμόδια όργανα του δήμου Κοζάνης έχοντας περάσει θετικά από την Επιτροπή Χωροταξικού Σχεδιασμού για να συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής και να καταλήξει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η γνωμοδότηση της Κοινότητας Κοζάνης είναι αρνητική για να ανεγερθεί το εκκλησάκι εντός του προαύλιου χώρου του Επισκοπείου με το σκεπτικό ότι χάνεται ένας ακόμα χώρος πρασίνου.

Η θέση του ναϋδρίου σε μια γωνία της αυλής του Επισκοπείου έχει την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και του τοπικού συμβουλίου μνημείων .Υπάρχει έκθεση ότι συνάδει με τον περιβάλλοντα χώρο και δεν βλάπτει οπτικά το Επισκοπείο. Βέβαια το ύψος των πέντε μέτρων προβληματίζει κάποιους μηχανικούς του ΤΕΕ που ζητούν να βυθιστεί στο έδαφος ώστε να μην επισκιάζει το μνημείο.

Το Σεπτέμβριο του 2019 η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης πήρε δικαστικά την άρση της απαλλοτρίωσης του χώρου από το δήμο Κοζάνης , αφού δεν αποζημιώθηκε ποτέ ως ιδιοκτήτης του ναού από το δεύτερο . Έτσι ο δήμος Κοζάνης δεν μπορεί πια να απαλλοτριώσει τον χώρο για να τον χρησιμοποιήσει ως πάρκο. Ο χώρος μπορεί να ήταν χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος, αλλά ιδιοκτήτης του ήταν πάντα η εκκλησία. Τώρα υπάρχει το αίτημα από τη Μητρόπολη ως ιδιοκτήτη για τροποποίηση του σχεδίου από κοινόχρηστη έκταση σε οικοδομήσιμη.

Οι μελέτες για το ναΰδριο είχαν κατατεθεί πριν το 2014 και πέρασε από δύο τοπικά αρχαιολογικά συμβούλια με θετική τελικά εισήγηση και με αλλαγή θέσης. Ο λαογράφος Γιάννης Κορκάς πολλές φορές έχει εξιστορήσει τη σχέση της Κοζάνης με τη λατρεία της Αγίας Αικατερίνης . Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ιδιοκτησίας, αλλά αν η πόλη επιθυμεί την ανέγερση ή όχι του ναού με την ανάλογη δυνατότητα επισκεψιμότητας.

Ιωάννα Παπαδημητρίου