Ο Γιάννης Τσιομπάνος, πρόεδρος του ΟΑΠΝ ανακοίνωσε το άνοιγμα του Λιάπειου κολυμβητηρίου στο κοινό. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αείμνηστη δωρήτρια Αρετή Λιάπη-Διπλάρου, η οποία πρόσφερε το Λιάπειο στα Κοίλα για τις ανάγκες των παιδιών της Κοζάνης. «Το Λιάπειο εγκαινιάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και σήμερα γίνεται η επιθυμία της πράξη» ανέφερε ο κ. Τσιομπάνος λέγοντας ότι ανήκει σε όλους του δημότες. Είναι ανοιχτό από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στους ενήλικες, το κοινό, τους αθλητές τα ΑμΕΑ και όλες τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ δεν είχαν πρόσβαση στο υδάτινο στοιχείο, συνέχισε. Σε μια περιοχή που θερίζουν τα αυτοάνοσα η στέρηση τέτοιων εγκαταστάσεων είναι προσβολή πρόσθεσε καλώντας τους πρώην αθλητές κολυμβητικών αθλημάτων να επιστρέψουν και τα παιδιά και οι ενήλικες να μάθουν κολύμπι δίπλα σε διαπιστευμένους καθηγητές.

Ώρες κοινού για τους ενήλικες

Δευτέρα ως Παρασκευή 9:30-12:30.

Δευτέρα και Τετάρτη 21:00-22;30

Ώρες κοινού για τους ανήλικες (παιδιά)

Δευτέρα ως Παρασκευή 13:00-15:00

Σάββατο από 13:00-17:00.

Τις υπόλοιπες ώρες το χρησιμοποίει η Κολυμβητική Ένωση, ενώ το Σάββατο από τις 10:00-13:00 παραχωρείται για τις ενώσεις ΑμΕΑ. Υπάρχει υδραυλικό σύστημα με ασανσέρ χωρίς να υπάρχουν ολοκληρωμένες προδιαγραφές.

Ο Μιχάλης Γκοβεδάρος, υπεύθυνος του Λιάπειου ανάφερε ότι διαπιστεύσεις για ιδιαίτερα δίνοντας σε πτυχιούχους των ΤΕΦΑΑ, προπονητές κολύμβησης από ΚΟΕ ή από τη ΓΓΑ με απαραίτητη την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ναυαγοσώστη  από τη λιμενική αρχή. Οι ενήλικες πρέπει να προσκομίσουν χαρτιά από καρδιολόγο ή παθολόγο και δερματολόγο και τα παιδιά από παιδίατρο

Ο Ζήσης Μάρας, αντιπρόεδρος του ΟΑΠΝ τόνισε ότι όλο το πρόγραμμα είναι σε πειραματική μορφή και πιθανόν να προσθαφαιρεθούν δραστηριότητες ανάλογα με τις ανάγκες και τη ζήτηση. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τις 1-15 Ιουλίου .Λόγος έγινε και για το κλειστό της Λευκόβρυσης, του οποίου η χρήση είναι δύσκολη τους χειμερινούς μήνες, όπως ανέφερε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου-Φιλιώ Μπτούρη