Παραθέτουμε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την απόφαση της κυβέρνησης που απολύει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, η οποία είναι ε εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων των περιοχών στους πέντε νομούς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Με απόφαση της επιχειρεί να κάνει αυτό που δεν της έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τον ηρωικό αγώνα τους, να τους απολύσει για να παραδώσει την επιχείρηση “καθαρή” στον νέο “επενδυτή”.

Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά το ανοσιούργημα που προσπαθεί να διαπράξει. Πρόκειται για το επόμενο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που στηρίχτηκε στην πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης αυτής της – στρατηγικής σημασίας – επιχείρησης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σχέδιο το οποίο αντιπάλεψαν οι εργαζόμενοι αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με τον ηρωικό αγώνα τους εδώ και τέσσερα χρόνια, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να χαλάνε τα αντεργατικά εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν ακόμα πιο δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας με βάση τις προτάσεις των Σωματείων, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όλοι αύριο Παρασκευή στις 7μμ στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Συντάγματος! Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

9/5/2024