Περιμέναμε υπομονετικά σχεδόν ένα χρόνο να βρει ο Δήμος μια λύση για τη δομή μας καθώς δημιουργήθηκαν προβλήματα, στα οποία εμείς οι εργαζόμενοι δε φέρουμε καμία ευθύνη.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι μία δομή, η οποία εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και φορέας υλοποίησης της είναι η ΕΕΤΑΑ με το πρόγραμμα <<Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής>> και λειτουργεί από το 2003. Κάθε χρόνο η Κοινωφελής αποστέλλει στην ΕΕΤΑΑ εκτός όλων των άλλων εγγράφων και την άδεια ίδρυσης λειτουργίας. Πέρσι ζητήθηκε να αναγράφεται πάνω στην άδεια και το ωράριο λειτουργίας, το οποίο δεν αναγραφόταν και έτσι η ΕΕΤΑΑ δεν μας άνοιγε τα Voucher.

Έπρεπε λοιπόν να δοθεί από την περιφέρεια τροποποιητική της άδειας με το ωράριο πάνω κάτι το οποίο δε γινόταν, γιατί στο κτίριο όπου στεγαζόμαστε (Αιανής 2) έπρεπε να γίνουν εργασίες για την ανακαίνιση του χώρου. Οι εργασίες όμως αυτές δεν αφορούσαν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αλλά τις άλλες δύο δομές όπου στεγάζονται εδώ(το ειδικό σχολείο και το ειδικό εργαστήρι) και αυτό γιατί σ’ ένα κτίριο, το οποίο είναι του Δήμου παραχωρείται στην Περιφέρεια(και συγκεκριμένα στο ειδικό εργαστήρι) και εμάς μας <<πετάνε>> έξω από αυτό, υποσχόμενοι ο Δήμος και η Κοινωφελής να μας βρουν καινούριο κτίριο.

Με τη συμφωνία αυτή η περιφέρεια έδωσε ένα έγγραφο με προσωρινό ωράριο λειτουργίας. Ένα χρόνο τώρα καινούριο κτίριο δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να έχουμε πρόβλημα με την άδεια αλλά και με τη στέγαση.

Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι εάν δεν βρεθεί λύση στέγασης θα μας μεταφέρουν στον Τετράλοφο. Ποιον τον <<Τετράλοφο>>; Στον οποίο πολλοί γονείς δεν θα στείλουν τα παιδιά τους γιατί είναι μακριά και απομονωμένα με αποτέλεσμα και πάλι να κλείσουμε καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα παιδιά(ωφελούμενους).

Αν και είναι πολλά αυτά που θέλουμε να αναφέρουμε θα κλείσουμε αυτό το Δελτίο τύπου ενημερώνοντας όλα τα μέσα ότι μας έχει έρθει έγγραφο από την τεχνική υπηρεσία, το οποίο μας ζητάει να αδειάσουμε το χώρο έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν την <<ανακαίνιση>> τους και να παραχωρήσουν όλο το κτίριο στις άλλες δύο δομές.
Εμείς να αδειάσουμε το κτίριο, να πάμε που;