Στο τριήμερο 9,10,11 Απριλίου το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης συμμετείχε στο πανελλήνιο συνέδριο- συμπόσιο, το οποίο διεξήχθη στο Ηράκλειο με διοργανωτή το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και υποστηρικτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Το σχολείο μας συμμετείχε με 7 μαθητές των κατευθύνσεων Θεάτρου και Χορού της Α Λυκείου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου υπήρξαν πολλές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Μια από αυτές ήταν η εισήγηση της καθηγήτριας χορού του σχολείου μας Αφροδίτης Αντύπα. Παράλληλα λειτουργούσαν στους χώρους του Σχολείου εργαστήρια θεάτρου και χορού. Η φιλοξενία των διοργανωτών ήταν εξαιρετική: ξεναγήσεις, κρητικά εδέσματα, χοροί στον χώρο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, κρητικό γλέντι κ.α. Τη Δευτέρα δόθηκαν μικρές παραστάσεις από όλα τα Καλλιτεχνικά σχολεία που συμμετείχαν. Το σχολείο μας συμμετείχε με τη χοροθεατρική παράσταση out of Eden (τομή στο θέμα της προσφυγιάς). Τη διδασκαλία των χορευτικών στοιχείων, τη σκηνοθεσία, την γενική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια χορού Μαυρέτα Λενικάκη. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε και απέσπασε ειλικρινείς, θετικές κριτικές.

Η έκπληξη της βραδιάς των παραστάσεων ήταν παρουσία του διεθνούς φήμης χορευτή Δάφνι Κόκκινου, ο οποίος μίλησε προς το κοινό και έκανε ένα μικρό εργαστήριο χορού επί σκηνής.

Οι εντυπώσεις γενικά από το συνέδριο ήταν θετικές.