Το Θεατροδρόμιο Κοζάνης μετά από μια μεγάλη περίοδο παύσης λόγω της πανδημία ξεκινά δειλά -δειλά τις εμφανίσεις του. Η πρώτη έγινε την Παρασκευή το βράδυ με το έργο «Οι πιο δυνατές». .Δυο γυναίκες παλεύουν για έναν άντρα, η σύζυγος και η ερωμένη . Η Σίσσυ και η Δήμητρα ήταν οι δυο αντίπαλες για να αναδειχθεί η πιο δυνατή. Στο Αερικό εξιστόρησαν τις ιστορίες τους η πρώτη στην Δήμητρα και η δεύτερη στην Ελένη , ένα ακόμα πρόσωπο που δημιούργησε η διασκευή της Άννας Αδριανού στο έργο του Στρίνμπεργκ.

Το δυνατό κείμενο αποδόθηκε ανάλογα από τις ηθοποιούς που πραγματικά κατάφεραν να τραβήξουν το κοινό που διψούσε για θέατρο. Μπορεί ο χώρος να μην ήταν ιδανικός, αλλά η αρχή ήταν πολύ καλή δεδομένων των περιστάσεων με πρόσωπο έκπληξη την Ελένη , η οποία πραγματικά μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα.

Δυο διαφορετικοί τόποι αντιμετώπισης της ζωής , δυο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης του άντρα που συγκρούονταν και αναμετρούνταν. Η σύζυγος πιο εξωστρεφής, έδειχνε και προδωμένη, η ερωμένη πιο άνετη , αν και δεν έδειχνε εξοικειωμένη με την μοναξιά. Παραμονή Χριστουγέννων σε ένα παγκάκι με μήλον της έριδος το Στέφανο που ήθελε και τις δυο. Ο θεατής προβληματίζεται αν τελικά είναι ευχαριστημένη κάποια από τις δυο. Το σίγουρο είναι ότι την ευτυχία βλέπει μόνο η Ελένη με πιο ξεκάθαρα συναισθήματα.

Η παράσταση θα επαναληφθεί σήμερα στον ίδιο χώρος στις 9:15.

Ιωάννα Παπαδημητρίου