Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Πτολ/δας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 10 Ιουνίου, ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:
Προστασία και θωράκιση του 8ώρου.
Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία, προστασία της Κυριακάτικης αργίας.
Κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας.
Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την απόλυση και ένταξη στην εργατική προστασία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις.
Ενίσχυση και θωράκιση του ΣΕΠΕ υπό την εποπτεία , τον έλεγχο και την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε Επιθεωρήσεις Εργασίας σε όλη την επικράτεια.
Αυστηροποίηση των ελέγχων και των προστίμων της αδήλωτης εργασίας και των (υπ)εργολάβων.
Αποκατάσταση της καθολικότητας και της ρυθμιστικής εμβέλειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αποτελεσματική προστασία της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής, ανεξάρτητα από τον τομέα όπου παρέχεται η εργασία και το είδος της σύμβασης ή σχέσης εργασίας.
Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας και αξιοποίηση εγχώριου και αλλοδαπού εργατικού δυναμικού που βρίσκεται στη χώρα.
Αυστηρές κυρώσεις και καμία πρόσβαση σε κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στους παραβάτες εργοδότες.
Αποτροπή αποβιομηχάνισης, ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων εθνικού πλούτου και θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας
Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων – πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβατικότητας.

ΠΕΜΠΤΗ 10 Ιουνίου

Καλούμε όλους του εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.