Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο “Misa Criolla” του Αργεντινού συνθέτη Ariel Ramirez & την παρουσίαση των «Νέων Σολίστ» του Ωδείου οι οποίοι θα ερμηνεύσουν έργα για βιολί και Ορχήστρα.

Η Misa criolla του Αριέλ Ραμίρες αποτελεί μια από τις πρώτες μελοποιήσεις της Ρωμαιοκαθολικής Θείας Λειτουργίας που ακολούθησαν την απόφαση της Δεύτερης Συνόδου του Βατικανού το 1963 η οποία επέτρεψε τη χρήση τοπικών γλωσσών στους Καθολικούς ναούς ανά τον κόσμο. Ο Αργεντινός συνθέτης, από τις σημαντικότερες μορφές του παγκοσμίου κινήματος της σύγκλισης των λαϊκών μουσικών παραδόσεων με τη λόγια ευρωπαϊκή μουσική και βαθύς γνώστης του παραδοσιακού τραγουδιού των Άνδεων, μετέτρεψε το ισπανικό κείμενο της Λειτουργίας με ρυθμούς και όργανα της Λατινικής Αμερικής, δημιουργώντας ένα ορατόριο για σολίστ, ορχήστρα εγχόρδων, πνευστών και κρουστών, ένα από τα δημοφιλέστερα υβριδικά έργα του 20ού αιώνα με ευρύτατη διάδοση. Η ιστορία της ελληνικής πρόσληψης του έργου σημαδεύτηκε από την ερμηνεία των Σταύρου Ξαρχάκου και Γιώργου Νταλάρα το 1989, ενώ γνωστότερη ηχογράφηση παραμένει η εκδοχή του 1990 με σολίστ τον Χοσέ Καρρέρας.

Σολίστ στη δική μας εκδοχή ο Θανάσης Κυριαζόγλου (τάξη Μονωδίας Δώρας Τανή). Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δ.Ω.Κ. με συνοδεία Οργανικού συνόλου:
Κιθάρα – Γεωργούλας Γιώργος, Κρουστά – Τσώνης Τάσος – Νίκου Δέσποινα – Πατσώνας Κλεόβουλος, Πιάνο – Τζούκας Γιώργος.

Το πρόγραμμα των «Νέων Σολίστ» δίνει την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους μαθητές του Ωδείου να συμπράξουν με την Ορχήστρα. Στόχος να αναδείξουμε και να εμπνεύσουμε νέους σπουδαστές. Οι Νέοι Σολίστ είναι: Καραουστά Σωτηρία, Ιωαννίδης Διαμαντής, Ρουσοπούλου Χρύσα, Κουτσούπας Λάμπρος, Τάτσινας Δημήτρης, Κυρατζόπουλος Θεόδωρος, Παπαζήση Κωνσταντίνα. Προετοιμασία εγχόρδων Λουντμίλα Αχιμπάλοβα.

Τη Μουσική Διεύθυνση των μουσικών συνόλων έχει ο Μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

Η συναυλία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τέχνης την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 8.30μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.