Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης η εισήγηση του προέδρου κ. Κέφαλου για αποστολή αιτήματος προς το Δήμο Κοζάνης για την καταβολή έκτακτης εισφοράς, ποσού 15.000 ευρώ, για τη συμμετοχή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ως συμπαραγωγός, στο 16ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών.

Ακολουθεί η εισήγηση:

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προτίθεται να συμμετέχει ως συμπαραγωγός στο 16ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στις 15 Οκτωβρίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης. Το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας μας, με περισσότερους από 2.500 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και αναμένεται να πραγματοποιηθεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής εκατό χρόνια μετά, χορευτές και χοροδιδάσκαλοι, μουσικοί και οργανοπαίκτες θα συμμετάσχουν ενεργά στο 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, στέλνοντας μηνύματα αποφασιστικότητας για τη διατήρηση της Μνήμης, και σεβασμού της ιστορικής κληρονομιάς των προγόνων μας.

Για το σκοπό αυτό το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης θα ορίσει σκηνοθέτη ο οποίος με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα μπορέσει να βοηθήσει στον καλύτερο συντονισμό διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Στις υποχρεώσεις συμπαραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. περιλαμβάνονται η αμοιβή του σκηνοθέτη της όλης διοργάνωσης, καθώς και η φιλοξενία των χορευτών που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Προκειμένου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της εν λόγω διοργάνωσης παρακαλώ να εγκριθεί η υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Κοζάνης ώστε να μας καταβληθεί έκτακτη εισφορά ύψους 15.000€ (Δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ)»

Ι.Π.