Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει Masterclass Σαξοφώνου με καλεσμένο τον διεθνούς φήμης Ουκρανό Σαξοφωνίστα Αλεξάνδρ Ρουκομόϊνικοβ. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 4.00μ.μ.-7.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Για πληροφορίες συμμετοχής επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Ωδείου καθημερινά 3.00μ.μ. – 9.00μ.μ. στο 24610 34932.

Βιογραφικό Αλεξάνδρ Ρουκομόϊνικοβ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ , ΣΑΞΟΦΩΝΙΣΤΑΣ , ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ TZAZ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ « Π.Ι.ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΙΕΒΟΥ «ΓΚΛΙΕΡ».
Το 1985 ολοκλήρωσε σπουδές στην Μουσική ακαδημία της πόλης Λούγκανσκ τμήμα βιολιού. Κατά την διάρκεια των σπουδών του υπήρξε καλεσμένος στη Big-Band της πόλης Λούγκανσκ .Το 1992 στη Ντονέτσκ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί στο Κονσερβατόριο «Προκόφιεφ» και αργότερα το 1996 τις σπουδές στο σαξόφωνο.

Η έντονη ξεχωριστή ερμηνεία στη Big-Band αμέσως προσέλκυσε τον Β. Κολέσνικοφ, κορυφαίου ουκρανού τζαζ τρομπετίστα, ο οποίος τον προσκάλεσε να γίνει μέλος στη Dixieland band και στο κουιντέτο του. Από το 1987 είναι μέλος της Big-Band της Ντονέτσκ , της Dixieland band και του τζαζ κουιντέτου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Β.Κολέσνικοφ. Επίσης το 1995 ο Αλεξάντερ Ρουκομόϊνικοφ σχηματίζει το τρίο του με το οποίο με επιτυχία κάνει περιοδεία σ όλα τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας και Ουκρανίας.

Τακτικό μέλος σε τζαζ Φεστιβάλ στις πόλεις Ντονέτσκ , Κρασνογιάρσκ (Σιβιρία), Καζάν, Νίζνι-Νόβγκοροντ, Βλαντίμιρ, Κριβόι- Ρογκ, Σιμονένκο Τζαζ βραδιές στην. Έχει κάνει περιοδείες σε Γερμανία , Γαλλία, Ιαπωνία ,ΗΠΑ, Νορβηγία. Το καλοκαίρι 2018 πραγματοποίησε τρίμηνο σεμινάριο και συναυλίες στη Κίνα.
Από το 2000 διδάσκει στην Ακαδημία «Τσαϊκόφκι» και την Ακαδημία «Γκλίερ» στο τμήμα τζαζ.