ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Το γυμνάσιο Λευκοπηγής στα πλαίσια του 7ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους απέσπασε το 1ο βραβείο πρωτότυπης ‘μουσικής επένδυσης’, ανάμεσα σε 300 σχολεία από την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι ο δήμος μετά από την επιτυχία αυτή, αποφάσισε να του απονέμει μια τιμητική πλακέτα στα πλαίσια της συνεδρίασής του, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κύρινας αφού  συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους αυτή,  τους ευχήθηκε”καλή πρόοδο και  να έχετε πάντα επιτυχίες στις καλλιτεχνικές σας δραστηριότητες”. Τις ευχές τους στους μαθητές έδωσαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Η ταινία των μαθητών ‘Τα Δεσμά’, δημιουργήθηκε από μία ομάδα 10 παιδιών της Β΄ Τάξης του ημερήσιου Γυμνασίου Λευκοπηγής Κοζάνης.Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έγραψαν μόνοι τους το σενάριο, τη μουσική, αλλά και μόνοι τους γύρισαν τα πλάνα της ταινίας και έφτιαξαν το μοντάζ.

Το θέμα της ταινίας αφορά την φτώχεια. Πρόκιεται για μια κόρη αρχοντικής οικογένειας στις αρχές του 20ου αιώνα η οποία έβλεπε καθημερινά έναν φτωχό που ζούσε στους δρόμους.  Η κόρη επηρεασμένη από έναν ευεργέτη που περνούσε κάθε μέρα και βοηθούσε τον φτωχό, ήθελε να βοηθήσει και η ίδια. Όμως μέσα από τις αντιλήψεις του αυταρχικού της πατέρα και τις θέσεις της στην κοινωνία, δεν της επιτρεπόταν κάτι τέτοιο. Η ίδια μετά από διαμάχη που κατέληξε σε κάτι  μοιραίο με την μητέρα της, αποφάσισε να αντιδράσει…

Οι μαθητές είναι πολύ περήφανοι για την διάκρισή τους στον διαγωνισμό “είμαστε περήφανοι που πήραμε αυτό το βραβείο γιατί δείξαμε ότι παρά το ότι είμαστε μια μικρή σχολική μονάδα ανάμεσα σε μεγαλύτερες ακόμη και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.  Τα καταφέραμε!  Υπήρχαν πολλά σημεία βέβαια που δυσκολευτήκαμε, όπως να βρούμε ρούχα, μέρη που θα γυρίζονταν οι σκηνές, η ατμόσφαιρα να ήτανε πιο παλιάς εποχής ”.
Τα συναισθήματά μας καθ όλη τη διάρκεια ήταν πάρα πολλά και άσχημα όπως άγχος για το πως θα βγει εάν θα πετύχει… κατέληξαν όμως σε καλά δίνοντας μας πολύ χαρά και ικανοποίηση για την προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μαζί  “.

Η διευθύντρια του σχολείου Ιωάννα Φέσσου, αναφέρθηκε στις διακρίσεις που απέσπασαν τα παιδιά τις προηγούμενες χρονιές “τα παιδιά μας προέρχονται και από άλλες διακρίσεις  σε προηγούμενες χρονιές, πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ιστορίας, ετικέτα ποιότητας σε πρόγραμμα. Είναι η ελπίδα μας, είναι πολύ δημιουργικά και παραγωγικά”.

Τόνισε πως “οφείλουμε για τους μαθητές μας να κρατάμε ψηλά τον πήχη ώστε να παιδιά να βάζουν στόχους και μέσα από τις διακρίσεις να δικαιώνουν τις επιλογές τους”.

Η βράβευση των μαθητών που πήραν μέρος στον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Μ.Β.

Ακολουθεί video από την ταινία μικρού μήκους ‘Τα Δεσμά’