Στο πλαίσιο του Performance now v.9 που πραγματοποιείται από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (www.uowm.gr ), θα διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 18:00, στρογγυλή τράπεζα με τίτλο Αναζητώντας μια κριτική παιδαγωγική για την τέχνη της performance.

Στη στρογγυλή αυτή τράπεζα θα αναζητηθεί η δυνατότητα εφαρμογής διαφορετικών μεθοδολογικών προσεγγίσεων προτείνοντας μία κριτική παιδαγωγική που ενδυναμώνει και χειραφετεί τον καλλιτέχνη.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της τέχνης της performance ως παιδαγωγικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης καθώς και η εφαρμογή της και σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής.

Ως προσκεκλημένοι συνομιλητές στην στρογγυλή τράπεζα θα συμμετάσχουν η κ. Δανάη Θεοδωρίδου, σκηνοθέτης και ερευνήτρια των σύγχρονων παραστατικών τεχνών, η κ. Άννα Τζάκου, περφόρμερ, σκηνοθέτης και practice-based ερευνήτρια/ διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο κ. Μάριος Χατζηπροκοπίου, ποιητής, περφόρμερ και θεωρητικός της επιτέλεσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό το συντονισμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αγγελικής Αυγητίδου και της Δρ. Φωτεινής Καλλέ, μέλος του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας

Τη στρογγυλή τράπεζα μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://zoom.us/my/uowm.eetf1

Πληροφορίες για τα προηγούμενα Performance now https://bit.ly/35X1hn9