ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ  ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην κατάψυξη βρίσκεται σήμερα , αλλά και τις προηγούμενες ημέρες η Δυτική Μακεδονία, με τον  υδράργυρο να έδειχνε στην Κοζάνη -3 βαθμούς Κελσίου στις 9 το πρωί, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε ακόμη περισσότερο! Το …πολικό εξπρές φαίνεται πως θα κρατήσει στην περιοχή (όπως και πανελλαδικά) μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, οπότε και θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις του καιρού για τα Χριστούγεννα , είναι πως στην περιοχή ο καιρός θα είναι καλός, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και μάλιστα θα επικρατεί ηλιοφάνεια!
Αναλυτικότερα, όπως τόνισε μιλώντας στον “Π.Λ.” ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πρόδρομος Ασλανίδης, το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ δεν αφορά τόσο τη Δυτική Μακεδονία, μιας και εδώ οι χιονοπτώσεις θα είναι παροδικές, κυρίως στα ορεινά. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις προσεχείς ημέρες, θα είναι το τσουχτερό κρύο, με θερμοκρασίες που η ελάχιστη θα είναι στους – 5 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη στους συν δύο βαθμούς πάνω από το μηδέν. Ωστόσο, θα επικρατούν ενισχυμένοι βοριάδες, και η αίσθηση του κρύου είναι μεγάλη . Οι χιονοπτώσεις θα είναι παροδικές κυρίως στα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός οπότε απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς!

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα, ο καιρός θα βελτιωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις , και οι κοζανίτες θα φάνε τα …γιαπράκια με καλό καιρό, λαμπερό ήλιο και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 12 βαθμούς Κελσίου (με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα).

Β.Σ.