Ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Δευτέρας, ερωτώμενος για Χριστούγεννα με sms και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός Νομού σημείωσε : «Ας μη βιαζόμαστε. Νομίζω ότι ημέρα με την ημέρα αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα και όσες αποφάσεις είναι να παρθούν, θα παρθούν στην ώρα τους και με αποκλειστικό γνώμονα, θα το ξαναπώ, τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όλα τα ζητήματα αυτά, που αφορούν στο πού γίνεται το transmission και σε τι βαθμό γίνεται, μας έχουν απασχολήσει και να είναι όλοι σίγουροι ότι όταν θα μπούμε στη διαδικασία της σταδιακής άρσης των όποιων περιορισμών, το βασικό μας κριτήριο θα είναι όλα αυτά τα επιμέρους ζητήματα τα οποία μας απασχολούν σε καθημερινή βάση και τα αξιολογούμε».

Στον Ant1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Τρίτη το πρωί πιο κατηγορηματικός δήλωσε ότι :Είναι δύσκολη η άρση των μετακινήσεων με τα σημερινά δεδομένα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται δύσκολο να επιτραπεί η διαπεριφερειακή μετακίνηση γιατί μπορεί περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο να επιβαρυνθούν»

Ιωάννα Παπαδημητρίου