ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

Κάλεσμα για ευρεία και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι της Κοζάνης τη Δευτέρα το πρωί στην κεντρική πλατεία, με αφορμή την μάχη που έχουν ξεκινήσει οι συνταξιούχοι όλης της χώρας , προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του κλάδου. Η συγκέντρωση – συλλαλητήριο θα γίνει στις 11 το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου και όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Παρασκευής: “Στόχος μας είναι να μη χωράμε στην κεντρική πλατεία”!.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιούχων Χρήστος Ψαλλίδας επεσήμανε πως “τη Δευτέρα η Κοζάνη πρέπει να βουλιάξει από τον κόσμο. Το σύνθημά μας είναι “η ενότητα είναι η δύναμή μας, ξεσηκωμός μέχρι τη νίκη”. Πολλοί φοβήθηκαν το σύνθημα αλλά εμείς δεν φοβόμαστε. Βάλαμε το πανό μας στην κεντρική πλατεία αλλά ο δήμος μας είπε να το κατεβάσουμε. Εμείς δεν δεχόμαστε τους αστικούς νόμους που είναι ενάντια στην αστική τάξη. Εμείς θα φωνάξουμε για τα συμφέροντα των συνταξιούχων και της περιοχής μας. Θα φωνάξουμε για τα τοπικά προβλήματα”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο αιμοδυναμικό εργαστήριο που πρέπει να γίνει στο Μαμάτσειο, λέγοντας ότι υπάρχει απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου που το στηρίζει. “Χιλιάδες δικοί μας άνθρωποι δαπανούν χιλιάδες ευρώ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων. Το κράτος θα πρέπει να τα πληρώσει αυτά. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Οι καμπάνες έχουν σημάνει. Ξεσηκωμός”, τόνισε ο ίδιος. Επίσης, κάλεσε τους ανέργους, αλλά και τα επιμελητήρια να σταθούν στο πλευρό τους, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να ξεσηκωθούν, ενάντια στην συνεχή αυξανόμενη ανεργία και την αποβιομηχάνιση και το κλείσιμο ορυχείων.
“Τη Δευτέρα δεν θα χωράμε στην πλατεία”, ήταν το μήνυμα που επανέλαβε, καλώντας τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τους καναπέδες!

Να σημειωθεί πως την συντονιστική απαρτίζουν τα σωματεία: ΠΑ.Σ.Α.Σ ΔΕΗ ΠΑΡ/ΜΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ο.Α.Ε.Ε. –

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ι.Κ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ι.Κ.Α. ΣΕΡΒΙΩΝ

 

Β.Σ.