Στην τελική ευθεία μπαίνει η επίλυση του ζητήματος της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης, καθώς η ΔΕΗ προκήρυξε το διαγωνισμό για τους λέβητες θέρμανσης στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 μηνών από τη θέση σε ισχύ της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και του αναδόχου, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία γύρω στην άνοιξη του 2023, αν όλα πάνε σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι “Μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, δοκιμές, και θέση σε λειτουργία (EPC turmkey project) δύο (2) συγκροτημάτων λεβήτων θέρμανσης νερού με ηλεκτρόδια μέσης τάσεως ονομαστικής θερμικής ισχύος 40MWth έκαστο στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, για το Σύστημα Τηλεθέρμανσης του Δήμου Κοζάνης”.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, το έργο αφορά στην εγκατάσταση 2 συγκροτημάτων λεβήτων θέρμανσης νερού με ηλεκτρόδια μέσης τάσης 6 kV και ονομαστικής θερμικής ισχύος καθενός από αυτά 40MWth για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της πόλης της Κοζάνης.

Το κάθε συγκρότημα θα παράγει θερμό νερό παροχής 711 t/h, ονομαστικής πίεσης πρωτεύοντος δικτύου 16 bar, ονομαστικής πίεσης εναλλάκτη και δευτερεύοντος δικτύου 25 bar, θερμοκρασίας παραγωγής 120 ᵒC και θερμοκρασίας επιστροφών 70 ᵒC.

Το έργο θα εκτελεστεί στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, στην ευρύτερη περιοχή των ηλεκτροστασίων και μηχανοστασίων των μονάδων I-IV στα επίπεδα των ±0,00m και -4,5m, καθώς και στους μετασχηματιστές γενικών βοηθητικών μονάδων Ι και ΙΙ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή:energypress.gr